Dříve jedla 3000 kalorií denně. Jaký okamžik ji donutil shodit přes šedesát kilogramů?

Dříve jedla 3000 kalorií denně. Jaký okamžik ji donutil shodit přes šedesát kilogramů?
Foto: instagram.com/sculptingsara
20. listopadu  2022 
 06:00

Pětadvacetiletá Sara Lockett z Washingtonu běžně přes den snědla až tři tisíce kalorií a neměla problém uvařit si klidně i dvě večeře. Vše ale změnil jeden opravdu ponižující incident, který ji dohnal k tomu, aby se sebou začala něco dělat. Co se Saře stalo?

Mladá maminka Sara podstoupila operaci žaludku a díky tomu dokázala shodit přes šedesát kilogramů. Její cestu za zdravějším tělem odstartoval moment, kdy se zasekla před svým synem na klouzačce a manžel jí musel pomoct ven. "Jednu dobu se můj syn bál klouzaček a přál si, abychom se klouzali s ním. Chtěla jsem jeho přání vyhovět, ale v momentě, kdy klouzačka zatáčela, jsem se sekla a nemohla jsem jet dál. Manžel mi musel přijít pomoct. Tento moment se mi natolik vryl do paměti, že jsem se rozhodla udělat všechno pro to, abych měla svůj život zase zpátky," vzpomíná na ponižující zážitek Sara.

Podcast Restart: Mýty a fakta o stravě a hubnutí.

Video se připravuje ...
Podcast Restart: Mýty a fakta o stravě a hubnutí • VIDEO: Videohub

Na váze začala maminka dvou dětí příbírat hlavně během těhotenství. Jak sama ale přiznává, na vině bylo také její špatné stravování. "Během dne jsem jedla, na co jsem přišla, a večer jsem si dala klidně dvě večeře a k tomu spoustu svačinek," přiznává. Její jídelníček zahrnoval smažená tučná jídla, sladkosti a limonády. Po incidentu se skluzavkou se Sara snažila zhubnout pomocí různých diet a cvičením, výsledky se však nedostavovaly. V té době jí byl navíc diagnostikován syndrom polycystických vaječníků, což jí hubnutí ještě více ztěžovalo.

Nakonec se rozhodla pro operaci žaludku, tu podstoupila v září minulého roku. "Z operace jsem měla smíšené pocity. Byla jsem nadšená, ale zároveň jsem tušila, že mě čeká dlouhá cesta, na které budu muset pracovat nejen na vyvážení svého životního stylu, ale hlavně na svém vztahu k jídlu," vypráví. Sara si přála, aby se díky operaci a změně životního stylu dostala na 70 kilogramů, nakonec se jí však podařilo zhubnout na neuvěřitelných třiapadesát kilo. V jejím jídelníčku najdete pouze zdravé potraviny a pravidelně se věnuje také cvičení.

Na neskutečnou proměnu Sary se podívejte ve fotogalerii:

 

Autor: Aneta Valešová

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji