Na škole ji kvůli váze šikanovali. Dnes má dole přes 60 kilogramů a je k nepoznání

Na škole ji kvůli váze šikanovali. Dnes má dole přes 60 kilogramů a je k nepoznání
Foto: instagram.com/lexlivefreed
8. října  2022 
 06:00

O tom, jak lidé dokážou být krutí, ví pětadvacetiletá Alexis Freed své. Na střední škole se musela dennodenně vypořádávat s urážejícími komentáři a neustálým ponižováním, a to jenom kvůli tomu, že ji trápila nadváha. V posledním ročníku všem ale vytřela zrak, když zhubla o více než 60 kilogramů.

Na střední škole vážila Alexis skoro 130 kilogramů. Ve svém těle se cítila opravdu špatně a na psychice jí nepřidávaly ani neustálé a opravdu kruté posměšky spolužáků. "Byla jsem tak nejistá sama sebou, že jsem chodila po chodbách se sklopenou hlavou a s nikým jsem nenavazovala oční kontakt, protože jsem si myslela, že když se na ně podívám, tak se na mě podívají a budou mě soudit," vypráví. 

Video se připravuje ...
Od dětství jsem slýchala, že jsem tlusté prase, sebevědomí jsem si dodávala střídáním parterů • VIDEO: Videohub

Její jídelníček se skládal pouze z nezdravých a tučných jídel, pomocí kterých zajídala své problémy. Přestože mladou dívku trápily různé zdravotní problémy, nedokázala v sobě najít sílu, aby se svou nadváhou něco udělala. Vše se ale změnilo v okamžiku, kdy se skoro nevešla do lavice. "Najednou jsem si uvědomila, že mi je teprve 15 let a že jsem příliš mladá na to, abych měla takové zdravotní problémy, abych měla potíže s dýcháním, se spánkem a aby mě moje váha tak moc omezovala v životě," říká Alexis.

Sebrala veškerou svou sílu a odhodlání a pustila se do hubnutí. Našla si stravovací plán, díky kterému nemusela přemýšlet nad tím, jaké jídlo si připravit, ale řídila se přesnými instrukcemi. Již během prvního měsíce dokázala zhubnout o pět kilogramů a váha neustále klesala. Díky tomu se mohla věnovat také běhu nebo jinému cvičení. "Každý rok jsem se vracela do školy o něco menší, dokud jsem nebyla tam, kde jsem teď. Bylo to vzrušující," vypráví nadšeně mladá dívka. Do posledního ročníku tak vstoupila o 60 kilogramů lehčí. Najednou se nebála svých vrstevníků, po školních chodbách nechodila se sklopenou hlavou a do lavice se vešla hravě, a ještě si mohla dát mezi sebe a stůl batoh. 

Na neskutečnou proměnu Alexis se podívejte ve fotogalerii:

Autor: Aneta Valešová

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji