Za necelý rok zhubla o neuvěřitelných 70 kilogramů. Takhle dokázala porazit jojo efekt

Za necelý rok zhubla neuvěřitelných 70 kilogramů. Takhle dokázala porazit jojo-efekt
Foto: instagram.com/arianaomipi
30. října  2022 
 06:00

Blogerka Ariana Omipi pocházející z Nového Zélandu měla odjakživa nezdravý vztah k jídlu. Hubnutí bylo proto pro ni vždy velmi náročné a musela čelit mnoha pádům, než našla něco, co opravdu funguje. Za necelý rok dokázala zhubnout o 70 kilogramů a je k nepoznání. Jak dokázala porazit neustále se vracející jojo efekt? 

Ve svých čtyřiadvaceti letech vážila mladá dívka 130 kilogramů. "Když na to teď vzpomínám, nebylo to ani tak, že bych jedla jen špatné jídlo. Spíš se moje porce vymkly kontrole. Jedla jsem až příliš," říká. Běžně tak ke snídani nebo obědu snědla tři porce a jedla také pozdě večer. V roce 2014 se Ariana rozhodla vyzkoušet keto dietu, díky ní zhubla o padesát kilogramů. Na sociálních sítích začala dokumentovat svou cestu za štíhlým tělem, a získala tak mnoho fanoušků. Jenže o čtyři roky později opět přibrala.

Video se připravuje ...
Od dětství jsem slýchala, že jsem tlusté prase, sebevědomí jsem si dodávala střídáním parterů • VIDEO: Videohub

Pokusila se tedy znovu držet dietu, ale ani tentokrát jí to nevydrželo. "Nebylo to pro mě dlouhodobě udržitelné, protože jsem měla neustále hlad," vzpomíná. Váha se jí rychle vyšplhala zase nahoru a Ariana si začala uvědomovat, jak moc ji to omezuje v běžném životě. "Nemohla jsem dělat spoustu aktivit, protože jsem to fyzicky nezvládala. Byla jsem neustále unavená, potila jsem se, nemohla jsem chodit na delší procházky, cítila jsem se hrozně," vypráví.

Do diety se vrhla celkem třikrát, ale váha se jí nakonec vždycky vrátila. Rozhodla se proto podstoupit operaci žaludku. "Kdysi bych řekla, že na takovou operaci rozhodně nepůjdu, protože jsem dokázala zhubnout i bez toho. Tentokrát jsem ale měla pocit, že je to jediný způsob, jak se nadbytečných kil nadobro zbavit," uvedla Ariana. Byla si ale vědoma toho, že tato operace jde ruku v ruce se zdravým životním stylem a že nesmí vynechávat ani cvičení. Díky této kombinaci dokázala zhubnout o téměř 70 kilogramů a díky správnému stravování se zbavila neustálého pocitu hladu. Dnes je štíhlejší než kdy dřív, ale hlavně se cítí ve svém těle konečně spokojená.

Na její neuvěřitelnou proměnu se podívejte ve fotogalerii:

Autor: Aneta Valešová

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji