Mladá žena zhubla během jednoho roku o 50 kilogramů. Jaký je její recept na fit postavu?

Mladá žena zhubla během jednoho roku o 50 kilogramů. Jaký je její recept na fit postavu?
Foto: instagram.com/briannabernardfitness
15. března  2024 
 06:00

Během těhotenství si většina nastávajících maminek dopřává a jí zkrátka "za dva". Stejně tak to měla i šestatřicetiletá Brianna Bernard, které se váha vyhoupla na sto deset kilogramů. Během jednoho roku však dokázala o polovinu zase zhubnout a my víme jak!

Když Brianna poprvé otěhotněla, nelámala si hlavu s tím, co jí. Dopřávala si všechno, na co měla chuť, a během těhotenství přibrala zhruba třicet kilogramů. "To, že čekám dítě, jsem používala jako výmluvu. Je naprosto v pořádku, že během těhotenství jíte mnohem víc, já jsem to ale přeháněla. Neustále jsem se uklidňovala myšlenkou, že po porodu půjde všechno zase rychle dolů," vypráví Brianna.

TIP NA VIDEO: Jak na přerušovaný půst?

Video se připravuje ...
Přerušovaný půst krok za krokem s Petrem Havlíčkem • VIDEO: Videoredakce ženských webů

První impulz k hubnutí

To se však nestalo. Mladá žena se neustále přejídala a místo toho, aby poporodní kila mizela, stále přibývala. "Necítila jsem se dobře. Byla jsem zaneprázdněná péčí o syna a zapomínala jsem na sebe," vzpomíná. Její proměna začala v okamžiku, kdy v časopise zahlédla článek o ženě, která dokázala zhubnout o padesát kilogramů. Shodou okolností byla ze stejného města jako Brianna a navštěvovala posilovnu, kterou měla mladá žena kousek od svého domova. "Když jsem četla ten článek, měla jsem pocit, jako bych četla svůj příběh. Rozhodla jsem se zkusit zmíněnou posilovnu a doufala jsem, že mě tento nový impulz nakopne a že bude fungovat," pokračuje Brianna.

Z boubelky fitness trenérkou

Koupila si tedy členství v posilovně a začala dvakrát až třikrát týdně cvičit. Zkusila silový trénink, box, kardio. Zaměřila se také na svůj jídelníček, ze kterého vyřadila všechna tučná jídla, nahradila je kvalitními bílkovinami, zeleninou a zdravými tuky. Jídla si plánovala dopředu a dávala si opravdu záležet, aby jedla dostatečně a zdravě. Během prvního měsíce zhubla o sedm kilogramů, to bylo pro Briannu velmi motivující. 

Za rok dokázala zhubnout o padesát kilogramů a nový životní styl ji ovlivnil natolik, že se stala trenérkou v posilovně, která jí kompletně změnila život. "Cítím se jako naprosto jiný člověk. Číslo na váze pro mě není vůbec důležité. Mnohem důležitější je to, jak se člověk cítí ve svém těle," říká. Dnes radí druhým, jak a co změnit, aby shodili nadbytečná kila a cítili se sebevědomě. 

Na proměnu Brianny se podívejte ve fotogalerii:

 

 

Autor: Aneta Valešová

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji