Kvůli neustálému přibírání málem ochrnula. Žena shodila přes třicet kilogramů a je k nepoznání

Kvůli neustálému přibírání málem ochrnula. Žena zhubla přes třicet kilogramů a je k nepoznání
Foto: profimedia.cz
23. července  2022 
 06:00

Pětadvacetiletá Mia Janae Carmickle z Washingtonu měla vždycky nějaké to kilo navíc, ale patřila mezi ženy, které si kvůli tomu hlavu vůbec nelámaly. Až do chvíle, než jí neustálé přibírání zkomplikovalo život a přivodilo vážné zdravotní problémy.

Mia Janae byla pracovně velmi vytížená a stravovala se pouze ve fast foodech, sama si vůbec nevařila a stres a napětí zajídala sladkými tyčinkami a zapíjela limonádami. To se brzy podepsalo na její postavě. Byla však celkem spokojená a neměla v plánu hubnout. Vše se změnilo v okamžiku, kdy začala mít nečekané zdravotní problémy – z přepracování trpěla silnými migrénami a nakonec přestala cítit půlku těla. Její stav byl vážný a teprve tehdy otevřela oči a začala s hubnutím.

"Byla jsem přepracovaná a mé tělo začalo najednou stávkovat. Přišly ukrutné bolesti hlavy, které jsem nikdy předtím neměla. Ve finále jsem ochrnula na půlku těla a skončila v nemocnici. Tehdy mi to otevřelo oči a rozhodla jsem se se svým životem něco udělat. Chtěla jsem být zdravá," svěřila se mladá žena, které se podařilo za necelý rok zhubnout o dvaatřicet kilogramů.

Nic však neměla zadarmo. Musela na sobě opravdu dřít, aby se dostala tam, kde je dnes. Nebyla zvyklá cvičit, každý pohyb ji stál mnoho sil a odhodlání a na zdravou stravu si musela dlouho zvykat. Jakmile ale překonala těžké začátky, brzy se začala cítit skvěle a byla nadšená z toho, jak se jí tělo mění před očima. Svůj příběh zveřejnila hlavně pro to, aby varovala ostatní dívky před obezitou. Sama byla totiž jen krůček od toho, aby jí zničila celý život. 

Na její proměnu se podívejte ve fotogalerii:

 

 

 

Autor: Aneta Valešová

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji