Žaludek má velikosti vejce, prsa ale zůstala. Sexy blondýna zhubla kvůli šikaně!

Říkali jí "velrybo" nebo "prase".
Foto: red
13. dubna  2021 
 06:00

Pětadvacetiletá Američanka Casey Canaday z Iowy se už od dětství přejídala, což se časem podepsalo na její váze. Silně obézní dívka, která v nejhorším období vážila až sto sedmdesát kilogramů, denně spořádala přes tři tisíce kalorií. Až dovolená v Mexiku s manželem jí otevřela oči. Casey se rozhodla pro chirurgické zmenšení žaludku, díky kterému se jí podařilo zhubnout o úžasných sedmdesát šest kilogramů.

Casey Canaday se začala přejídat už jako dítě, když jí bylo pouhých jedenáct let. „Moje máma v kuchyni moc času nestrávila, a tak většina mých jídel byla z restaurací a fast foodů. To vedlo k tomu, že jsem jedla příliš velké porce, nutričně chudé jídlo a nakonec jsem se na jídle stala závislou," říká Casey, které byl ve čtrnácti letech diagnostikován syndrom polycystických vaječníků (PCOS), což také přispělo k jejímu přírůstku na váze. V době, kdy dosáhla dvaceti let, vážila dívka z Iowy přes sto sedmdesát kilogramů a čelila tvrdé šikaně. Dívku nejčastěji nazývali „velrybou“ a „prasetem“, ale komentáře, které ji vždy nejvíce rozrušily, byly od těch, kteří jí řekli, že je vlastně hezká na to, jak je tlustá.

Teprve v lednu roku 2020 si Casey během cesty s manželem do Mexika uvědomila, jak nezdravě vypadá. Nejenže se jí nepodařilo zapnout bezpečnostní pás v letadle, ale měla i potíž vystoupat po schodech do třetího patra hotelu, kde byla s manželem ubytována. „Moje váha převzala kontrolu nad celým výletem a ukradla mi veškerou radost," vzpomíná Casey, která se tehdy rozhodla změnit svůj životní styl a začala hubnout. „Uvědomila jsem si, že můj vnější vzhled neodpovídá tomu, jak se cítím uvnitř, a věděla jsem, že je čas na změnu," tvrdí mladá žena. V červenci téhož roku, po úbytku téměř třiceti kilogramů díky dietě a pravidelnému cvičení, podstoupila pětadvacetiletá žena gastrektomii. Při této operaci je velikost žaludku zmenšena na velikost vejce, aby se u pacienta minimalizovala chuť k jídlu.

Díky úspěšnému hubnutí má Casey mnohem více sebevědomí a energie než kdykoli předtím. Denně dostává spoustu komplimentů od cizích lidí skrze sociální sítě a spousta lidí už jí řekla, že vypadá jako naprosto jiná osoba. „Můj život byl vždy zaměřen na jídlo. Ať už to byla oslava, způsob, jak zvládnout negativní emoce, nebo nuda, jídlo byla vždy moje pomocná berle," říká Casey. To se ale změnilo. Casey si teď všechna jídla pečlivě plánuje týden dopředu, aby přijala správné množství živin a udržela se v kalorickém deficitu. Díky tomu její váha stále klesá a pětadvacetiletá žena vypadá den ode dne lépe! „Miluji, když mi lidé říkají, jak vypadám zdravě a fit nebo že vypadám šťastněji. Zdraví a štěstí jsou nejdůležitější věci v životě a já je naštěstí, díky svému rozhodnutí, získala zpět," říká závěrem Casey.

 

Dvě mladé Češky se rozhodly zhubnout pod vedením odborníka. Jak se jim to dařilo s pomocí Petra Havlíčka, výživového specialisty? Na to se můžete podívat v pořadu Kila dolů na Mall.tv.

 

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji