Lékaři jí odstranili 80 procent žaludku. Změna, kterou prošla, je fascinující!

Se 140 kilogramy jí hrozila smrt!
Foto: profimedia.cz
10. prosince  2020 
 06:00

Jednatřicetiletá Natalie Vargas z Los Angeles bojovala dlouhé roky s obezitou. Jakmile její váha překročila sto čtyřicet kilogramů, začala mít Natalie vážné zdravotní problémy a lékaři ji dokonce varovali před smrtí. Vystrašená Američanka se pustila do nejrůznějších diet a začala cvičit, ale po úrazu kolene se její váha rychle vrátila na původní číslo. Natalie nakonec dala na doporučení lékaře, podstoupila chirurgické zmenšení žaludku a zhubla téměř sedmdesát kilo.

Mladá žena, která desítky let bojovala s kily navíc, odhalila, jak se její život po operaci žaludku od základů změnil. Natalie Vargas z Los Angeles přibrala kvůli nedostatku pohybu a příliš velké lásce k jídlu. Ve věku osmadvaceti let vážila žena sto čtyřicet kilogramů a nosila oblečení velikosti XXXXL. Lékaři její stav zhodnotili jako vysoce rizikový a varovali ji před cukrovkou druhého typu, ale také před smrtí! Pokud by její váha nadále stoupala, nedožila by se Natalie ani čtyřiceti let. Šokovaná touto zprávou se žena pustila okamžitě do hubnutí a během příštích dvou let jí váha klesla o dvaadvacet kilogramů. Natalie vyměnila hamburgery a hranolky za grilované kuře se zeleninou, a dokonce začala dvakrát denně cvičit v posilovně. Tohle úsilí zhubnout ale trvalo pouhý rok a půl, jelikož si Natalie opakovaně zranila koleno, což ukončilo její veškerou fitness snahu.

Natalie začala pochybovat o tom, zda-li se jí ještě někdy vůbec podaří zhubnout. Její lékař jí nabídl dvě možnosti. Buď podstoupit operaci kolene, která by napravila škody způsobené její vysokou váhou, nebo zvolit operaci, která by vedla ke snížení hmotnosti, díky čemuž by se zmírnil tlak na kolenní klouby. Navzdory děsivé myšlence podstoupit zmenšení žaludku Natalie pochopila, že je to její jediná skutečná šance, jak si zajistit dlouhý a kvalitní život. „Cítila jsem obrovský strach. Strach z toho, že nebudu dostatečně hubnout a moje poslední naděje na hubnutí bude naprostým nezdarem," popisuje těžké chvíle Natalie. V září roku 2019 podstoupila žena z Las Vegas vertikální rukávovu gastrektomii, během které jí bylo odstraněno osmdesát procent žaludku. "Už nějakou dobu jsem chtěla zhubnout, ale nápor na moje klouby byl příliš velký a vedl ke zranění. Musela jsem tak se cvičením úplně přestat," vzpomíná Natalie. „Věděla jsem, že v životě potřebuji reset, a potřebovala jsem ho hned. Operace mi odstartovala úplně nový život," dodává.

Natalie Vargas dnes sní za den pouhých dvanáct set kalorií, ve srovnání se třemi tisíci kaloriemi, které konzumovala před operací. Její váha od té doby klesla na pouhých dvaasedmdesát kilogramů, což je téměř polovina toho, co ji dělilo od rizika předčasného úmrtí. Dnes nosí mladá žena konfekční velikost osmatřicet a sklízí pochvalné komplimenty na svou zbrusu novou postavu. Natalie našla novou vášeň ve spontánním dobrodružství. Dokonce se z ní stal vášnivý běžec a její hubnutí tak ukončilo veškeré zdravotní problémy s koleny. „Dříve jsem nenáviděla outdoorové aktivity a teď se nemůžu dočkat, co nového zase podniknu. Vlastně jsem se stala ženou, kterou jsem si přála být, když jsem byla mladší - zdravá žena, která běhá každé ráno po pláži," tvrdí Natalie. "Překročila jsem svá vlastní očekávání a dokázala jsem toho víc, než jsem si kdy myslela, a to za pouhý rok," dodává závěrem.

Natalie čekala na změny svého životním stylu tak dlouho, že si na svou velikost časem zvykla a samu sebe přesvědčila, že už nikdy nezhubne. Naštěstí ale dostala od lékařů druhou šanci a otočila celý svůj život o sto osmdesát stupňů.

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji