Tahle kráska sní na posezení 9000 kalorií, přesto má postavu snů! Jak je to možné?

Livia Adams se každý týden přejídá, a přesto je štíhlá!
Foto: profimedia.cz
2. prosince  2020 
 06:00

Pětadvacetiletá Livia Adams z Německa vyzrála na to, jak si velmi příjemným způsobem udržet váhu. Mladá dívka přísně dodržuje zdravý jídelníček a denně sportuje, ale jeden den v týdnu si dává tzv. cheat day. Šikovná podnikatelka je v tento den schopna sníst až neuvěřitelných devět tisíc kalorií, a to nejčastěji v podobě vysoce kalorických koblih a jídel z fast foodu. Její váha se ale nemění a stabilně se drží na třiašedesáti kilogramech.

V roce 2014 se studentka, influencerka a majitelka firmy z německého města Bonn potýkala s depresemi, kvůli kterým omezila svůj kalorický příjem na pouhých pět set až šest set kalorií denně. „Pocity apatie a lhostejnosti se v té době vztahovaly i na jídlo. Nebyl důvod něco dělat, ani jíst. Nebylo to pro mě důležité," vzpomíná Livia. V průběhu času se ale dívka začala vzpamatovávat z deprese a zase si začala užívat života. To mimo jiné zahrnovalo i jídlo, které si doposud odpírala. „Zotavování bylo spíše cestou opětovného hledání radosti ze života než jen stanovením si nového stravovacího vzorce. Postupem času jsem se stala flexibilnější i v situacích spojených s jídlem," popisuje mladá dívka z Německa, pro kterou bylo zavedení cheat days zpočátku šokem. Ale považovala to za nezbytnou taktiku, aby měla nezdravé jídlo pod kontrolou. Dívka se po celou dobu řídí šestidenním týdenním fitness plánem, který zahrnuje pět kilometrů chůze a dvacetiminutové cvičení. Tímto způsobem se může dobře zapotit a odreagovat se, aniž by se příliš namáhala. V cheat days pak využívá veškerý svůj čas k úplnému odpočinku, a to jak těla, tak mysli. 

Livia začala své "cheatování" sdílet veřejně formou videí na YouTube a fotografií na Instagramu. Chtěla tak pomoct ostatním znovu získat zdravý vztah k jídlu, jako se to podařilo jí. „Za ty roky jsem se stala ve stravování plně flexibilní a znovu jsem našla radost ze života. Mohu si pochutnat na jídle, ale už se na něj neupínám,“ tvrdí Livia Adams. Aplikuje cheat dny jednou za týden až dva, mezitím si občas dopřeje i cheat meals. Během svých cheat dnů se Livia soustředí na požitek z jídla, nikoli na příjem kalorií. Odhadem však zkonzumuje něco mezi pěti tisíci až devíti tisíci kaloriemi. Její typický cheat day se skládá z populárních donutů (hutné koblihy s polevou a náplní) ke snídani, hamburgerů a hranolků k obědu, pizzy nebo sendviče s hranolky či s cibulovými kroužky k večeři. A dále mezi jídly konzumuje brambůrky, vdolky, koláče a oříšky. 

Její YouTube kanál, na němž dívka natáčí své cheat dny, patří mezi vysoce populární. Livia se může pyšnit téměř dvěma sty tisíci odběrateli. Ne všichni ale její způsob stravování kvitují. „Snažím se nepřijímat žádnou negativní energii. Moje videa mají lidi rozesmát. Chci ukázat, jak si jde jídlo užívat bez negativních myšlenek a výčitek," tvrdí mladá Němka z Bonnu. „Pokud moje videa pomohla jedné jediné osobě, moje tvorba dává smysl,“ hájí si svá videa pětadvacetiletá dívka. Livia už si v anonymních komentářích vyslechla, že je tlustá, ale její postava se i přes přejídání nemění. Spousta lidí se jejím životním stylem řídí a v komentářích píší, že jim pomohla navrátit zdravý vztah k jídlu. Podobná videa jako Livia natáčí i její třiatřicetiletý přítel Nathan, který je stejně velkým příznivcem cheat dnů.

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji