Odmítli jí půjčit svatební šaty. Šla pod nůž, má o 50 kilo méně. Přečtěte si, co vzkazuje lidem

Nevěsta kvůli ponížení zhubla o 50 kilogramů!
Foto: profimedia.cz
2. listopadu  2020 
 06:00

Třicetiletá DJ Jarman z Nového Zélandu trpěla už od dětství nadváhou. Byla zvyklá se přejídat a neznala nic jiného než nezdravé jídlo. Svou váhu začala řešit až poté, co měla problém na svou svatbu sehnat šaty. Ve svatebním salonu neměli její velikost, a ještě k tomu musela snášet jízlivé poznámky na svou postavu. Jarman se tak rozhodla podstoupit chirurgické zmenšení žaludku a díky změně životního stylu shodila přes padesát kilogramů.

Nevěsta, která byla v roce 2012 odmítnuta ve svatebním salonu v Sydney kvůli tomu, že je „příliš tlustá“, o několik let později zhubla o více než padesát kilogramů. „Obsluha mi řekla: Rozhodně tu nebudeme mít nic ve vaší velikosti. Budete si muset nechat šaty ušít speciálně na míru,“ popisuje nepříjemný zážitek nastávající nevěsta. „Po deseti letech nadváhy jsem toho měla dost," tvrdí Jarman, které ale následně trvalo pár let, než se jí konečně podařilo změnit svůj způsob stravování. Třicetiletá žena z Hamiltonu na Novém Zélandu vážila sto dvacet kilogramů, ale vždy se vydala extrémní cestou hubnutí, která neměla dlouhého trvání. Jarman vyzkoušela přerušovanou hladovku, keto a rostlinnou stravu, ale bez úspěchu. Až po sedmi letech trápení podstoupila zmenšení žaludku, které vedlo k radikální změně. „V dubnu 2019 jsem šla pod nůž a můj život od té doby nebyl stejný,“ tvrdí Jarman, která dnes nosí konfekční velikost osmatřicet.

Jarman vyrůstala v rodině, která milovala jídlo, ale měla příliš málo peněz na to, aby utrácela za kvalitní potraviny. Jarman se tak po dobu deseti let přejídala chipsy, fast foodem, sladkostmi, čokoládou a vše zapíjela sladkými limonádami. „Jakmile jsem odešla z domu a začala si vydělávat vlastní peníze, nezdravý vztah k jídlu se ještě prohloubil,“ říká třicetiletá žena z Nového Zélandu. Za běžných okolností vynechala snídani a pak si dopřála kaloricky bohatý oběd o smažených pokrmech, který završila nějakou sladkostí, nejčastěji v podobě čokolády. K večeři měla Jarman obvykle jídlo s sebou, přičemž její oblíbené bylo mimořádně velké menu z McDonald's. Její cvičební rutina prakticky neexistovala. „Musela jsem se každý den přemáhat, abych vstala z postele a mohla si hrát se svými dětmi. Dělat doslova cokoli bylo velký boj," tvrdí Jarman. „Hodně jsem se schovávala před světem a vyhýbala se rušným místům. Prakticky jsem se stala neviditelnou po dobu téměř deseti let,“ dodává.

Dnes váží Jarman sedmašedesát kilogramů a operaci považuje za ten nejlepší postup v hubnutí. Konečně si může s radostí hrát se sedmiletou dcerou Ellou a tříletým synem Christianem. „Cvičím každý den, kromě neděle. Miluji kardio, ale užívám si i silový trénink," říká Jarman. „Každý den mi lidé říkají, jak skvěle teď vypadám. Stále se při té lichotce červenám. Nejsem moc dobrá v přijímání komplimentů,“ uznává dvojnásobná máma. Ta od svého dramatického úbytku na váze začíná svůj den ovesnou kaší s borůvkami a javorovým sirupem, k obědu si nejčastěji dává celozrnný wrap s vejcem, salámem a salátem a k večeři má nejraději steak se salátem. „Nejlepší kompliment pro mě je, když lidé místo mého vzhledu chválí tu tvrdou práci, která za tím vším stojí," přiznává Jarman. „A nebojte se toho, co lidé řeknou nebo si pomyslí, když si necháte pomoct od chirurga. Pokud už jste vyzkoušeli všechno, a nic nebylo úspěšné, jděte do toho," dodává závěrem.

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji