Fotky ze svatby ji donutily zhubnout o 70 kilo. Jenže pak přišla deprese

Motivací k hubnutí jí byly svatební fotografie.
Foto: profimedia.cz
10. června  2020 
 06:00

Třicetiletá Američanka Debbie se zhrozila ze svých svatebních snímků, a rozhodla se proto radikálně zhubnout. Milovnice fast foodu, která trpěla obezitou od malička, změnila svůj jídelníček a začala cvičit v posilovně. Přestože se jí podařilo zhubnout o téměř sedmdesát kilogramů, na břiše jí zůstalo nemalé množství nadbytečné kůže. Debbie tak musela podstoupit plastickou operaci, a i když jí zůstala poměrně velká jizva, mladá žena už je se svým tělem konečně spokojená.

„Při pohledu na své svatební fotografie se mi chtělo plakat. Nebyla jsem nevěsta o běžné velikosti a dost to ovlivnilo celou mou svatbu," vzpomíná smutně Debbie. Třicetiletá žena z Detroitu v Michiganu se obávala, že po svém velkém dni bude už navždy tlustá. Denně dokázala spořádat v podobě rychlého občerstvení až čtyři tisíce kalorií. „Jedla jsem hamburgery, hranolky, sladkosti - měla jsem schované sladké tyčinky v pracovním stole, ty jsem jedla potají v soukromí. Nikdo o tom nevěděl," přiznává Debbie, která se několikrát pokoušela zhubnout, ale vždy vydržela jen chvíli, poté se dostavil jojo efekt.

Život Debbie se navždy změnil až před čtyřmi lety, kdy se rozhodla pro bandáž žaludku. „Zmenšili mi žaludek na velikost vajíčka a zkrátili část střeva, aby mé tělo nevstřebávalo tolik tuku a kalorií. To zahájilo mé hubnutí," popisuje třicetiletá Američanka. Debbie začala pravidelně cvičit na běžícím páse, chodila během polední přestávky na procházky a po práci sbírala další kroky, jak to jen šlo. Díky navýšení výdeje a zmenšení porcí jídla její váha klesla o neuvěřitelných sedmdesát kilogramů. Avšak nadbytečná kůže v oblasti břicha, která jí po tak velké redukci váhy zůstala, jí na sebevědomí příliš nepřidala. „Zhubla jsem o tolik, kolik běžně váží jeden člověk. Chtěla jsem být šťastná, ale při pohledu do zrcadla jsem byla v depresi," tvrdí Debbie.

Před dvěma lety Debbie podstoupila chirurgický zákrok, při kterém jí byl odstraněn jeden kilogram přebytečné kůže. Následně se mladá žena pustila do cvičení, aby postavu zformovala. Dnes hrdě slaví obrovskou proměnu a její postavu jí může závidět spousta žen. Debbie s manželem Jordanem Langem, který také shodil přes třicet kilogramů, plánuje přefotit své svatební fotografie tak, aby snímky odrážely jejich nový šťastnější život. „Dříve jsem bývala stydlivá a neúčastnila jsem se moc často společenských aktivit, ale teď jsem mnohem otevřenější, nebojím se mluvit s cizími lidmi a cítím se sebevědomě," říká závěrem Debbie, která trpěla obezitou od malička a už ani nedoufala, že by se to někdy mohlo změnit. 

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji