Tuto nádhernou dívku šikanovala vlastní rodina: Jednoho dne exploduješ, vyhrožovali jí

Mladé dívce se podařilo zhubnout úžasných 45 kilogramů!
Foto: archiv Gessicy Parisi-Rodriguez
5. června  2020 
 06:00

Když rodina vlastní restauraci, láska k jídlu se může o to víc odrazit na váze některých členů. Tak tomu bylo také u pětadvacetileté Gessicy Parisi-Rodriguez, která byla obézní už od raného dětství a za své tělo se vždy styděla. V sedmnácti letech vážila sto čtrnáct kilogramů a denně spořádala kolem čtyř tisíc kalorií. Neustálé narážky ze strany rodiny vše jen zhoršovaly. Co nakonec Gessicu přimělo ke změně? Dívka zhubla pětačtyřicet kilogramů a motivuje svou proměnou tisíce lidí na sociálních sítích!

"Pocházím ze sicilsko-americké rodiny, která vlastní řetězec restaurací a pizzerií po celém Michiganu, takže jídlo bylo vždy velkou součástí každého shromáždění nebo oslavy, což bylo velice často," říká Gessica. Mladá dívka, jejíž rodina v době jejího dospívání nešetřila negativními komentáři na její váhu, musela později dokonce přerušit vazby s některými členy. Jejich kritika totiž neskončila ani po redukci váhy. Teď jí pro změnu vyčítají, že je příliš hubená. 

Gessica v minulosti zajídala těžké chvíle. "Byla jsem opravdu osamělé dítě. Moje máma se znovu vdala a otěhotněla, když mi bylo pět. Cítila jsem se, jako by mě vyloučili z rodiny. Nevědomky jsem se upnula k jídlu, které mi poskytovalo útěchu," vzpomíná pětadvacetiletá Američanka, která dokázala denně sníst až čtyři tisíce kalorií. Typický den začínal snídaní v podobě čokoládového muffinu s mlékem nebo pomerančovým džusem. Na oběd si Gessica dávala nejčastěji bagetu se šunkou a sýrem, hranolky a další džus. K večeři snědla obalované vepřové steaky s bramborovou kaší a k tomu dva až tři kousky pečiva. Ty zapila několika plechovkami limonády. Mezi hlavními jídly svačila další kalorické jídlo, jako např. misku těstovin, brambůrky, Nutellu, sendviče a další limonádu.

"Moje rodina mi říkala, že pokud budu takhle nadále jíst, tak jednoho dne exploduju. Pak taky říkali, že je škoda, že jsem tak tlustá, když jsem tak hezká v obličeji. Jejich narážky směřovali i na můj milostný život. Obávali se, že s takovou si nikoho nikdy nenajdu," vzpomíná na urážlivé poznámky rodiny Gessica, která si ale začala uvědomovat, že její nadváha už má negativní vliv i na její zdraví. "Obyčejná chůze už pro mě nebyla snadná. Po pár krocích jsem nemohla popadnout dech a ve škole jsem se nemohla účastnit kolektivních sportů. Milovala jsem i plavání, ale neměla jsem odvahu svléct se přede všemi do plavek," tvrdí dívka z Michiganu. Vysoký cholesterol, riziko cukrovky, PCOS a hypotyreóza ji začaly ohrožovat na zdraví.

Gessica musela nosit oblečení pro starší ženy, jelikož v její velikosti žádné mladistvé kousky nenašla. "Nerada to říkám, ale můj fyzický vzhled a celkové vnímání sebe sama mě přiměly k tomu, abych se začala nenávidět," říká dívka, která se cítila bezradně a zoufale. Za následnou změnu vděčí Bohu. "Díky duševní a emoční síle a statečnosti, kterou jsem našla skrze Boha, jsem začala dělat v životě změny, které se pozitivně odrazily na mém zdraví," vysvětluje Gessica. Pravidelné procházky a počítání kalorií vedly k pětačtyřicetikilovému úbytku na váze. Dívka se nevzdala všeho nezdravého, ale naučila se mlsat ve správném množství. Dnes dokonce pravidelně cvičí a chtěla by se věnovat fitness i profesně.

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji