Jedna jediná aktivita jí pomohla zhubnout o 45 kilo! Zvládnete ji i vy

Dvacetiletá Trinity Willis vyzrála nad nadváhou tancem.
Foto: profimedia.cz
10. července  2023 
 06:00

Patříte mezi ty, pro které je těžké si udržet váhu, případně o nějaké to kilo zhubnout? Nechte se inspirovat dvacetiletou Trinity Willis, která zhubla překvapivou aktivitou – tancováním po domě! Mladá dívka z Anglie trpěla nadváhou celé dětství a už ve svých deseti letech vážila třiašedesát kilogramů. V pubertě se její váha ještě zvýšila, a to téměř na dvojnásobek. Trinity se ale postupně podařilo zhubnout, a to i bez cvičení!

Studentka Trinity doslova nenáviděla cvičení a v posilovně se necítila sebevědomě. Začala si proto tancovat doma v obýváku a neustále si obnovovala playlisty. Podařilo se jí tak vytvořit si vlastní rutinu v pohybu. Váha jí díky tanci klesla ze sto deseti kilogramů na pětašedesát a energie měla dívka stále na rozdávání. „Jsem na sebe opravdu pyšná a budu v tancování pokračovat dál," tvrdí Trinity ze Southendu. Uznává, že na svůj nízký věk vážila opravdu hodně. Svou nespokojenost s postavou ale dlouhé roky jen zajídala.

VIDEO: Kateřina Cajthamlová: Jak nastartovat hubnutí?

Video se připravuje ...
Kateřina Cajtamlová: Jak nastartovat hubnutí • VIDEO: Videoredakce ženských webů

„Pustila jsem si doma fitness DVD s hiphopovým programem a pak jsem si začala vytvářet vlastní choreografie na oblíbené písně. Podařilo se mi kila vytancovat. Jsem teď mnohem štíhlejší a naučila jsem se mít se ráda," říká dvacetiletá dívka. Trinity, která studuje strojní inženýrství na University of Hertfordshire, bojovala se svou váhou celý život. „Vždy jsem byla ve škole to největší dítě. Byla jsem známá jako ta tlustá holka. Má váha každým rokem stoupla minimálně o šest kilogramů," vzpomíná Trinity. Dívka kvůli nadváze trpěla i bolestí kolenních kloubů, což jí na lenosti jen přidalo. V tělocviku se vždy při běhání snažila se spolužáky držet tempo, ale nedařilo se jí to. „Bylo to strašně trapné," komentuje nepříjemný zážitek dívka. 

 

„I jednoduchá procházka pro mě byla náročná. Ztrácela jsem už po pár metrech dech, a tak jsem se začala vyhýbat jakékoli formě cvičení. Čím horší má situace byla, tím víc jsem byla smířená s tím, že už to se mnou jiné nebude," tvrdí Trinity, která se vyžívala ve sladkostech a fast foodech. Postupně nedokázala ovládat velikost svých porcí a slabost pro nezdravé jídlo přerostla v emoční přejídání. „Dokázala jsem sníst naráz spoustu čokolády, sušenek i koláče. Vzpomínám si, že jsem se jednou vzbudila dříve než zbytek rodiny a spořádala potají ke snídani celou čokoládovou roládu," svěřuje se dívka. Ta nebyla kvůli své nadváze nikdy šikanována, ale přesto se psychicky dostala na úplné dno. Trinity v té době věřila, že si dokonce nezaslouží mít přátele ani partnera.

Na promoci, kdy se chce každá dívka cítit také krásná, si Trinity uvědomila, že je ze sebe opravdu nešťastná. Proplakala tehdy celou noc. Následující dny už ale nabraly ten správný směr. Dívka začala volně tancovat po domě na hity od Bruna Marse a Beyoncé a konečně se cítila svobodná. Objevila tak formu pohybu, která ji bavila, a dokonce už neměla nutkání se přejídat sladkostmi. Začala tak jíst mnohem zdravěji, a to se podepsalo i na jejím vzhledu. Na váze ztratila pětačtyřicet kilogramů a vypadá naprosto úžasně! Před spolužáky už dávno není "ta tlustá holka" a užívá si konečně své zdravé sebevědomí. 

 

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji