Běhala jsem maratony, a nezhubla ani o deko! Co nakonec pomohlo čtyřnásobné matce k postavě snů?

Čtyřnásobná máma z Utahu je dnes díky posilování v životní kondici.
Foto: profimedia.cz
11. dubna  2020 
 06:00

Sedmatřicetiletá Tara Garrison ze Salt Lake City měla odjakživa silnější stehna a za svůj život si na ně vyslechla spoustu narážek. Až po čtyřech dětech a rozvodu se maminka odhodlala začít místo běhání silově cvičit. Během uplynulých dvou let získala vysněnou postavu a ze své problémové partie udělala přednost! Získala tak ztracené sebevědomí a jako osobní trenérka a nutriční poradkyně dnes úspěšně motivuje klienty po celém světě.

Čtyřnásobná máma ze státu Utah začala svou váhu řešit už v pouhých devíti letech. Vnímala, že je objemnější než její spolužáci, a proto začala ještě před nástupem na střední školu počítat kalorie a pravidelně běhat. Tara vždy toužila být štíhlejší a na jejím sebevědomí jí nejvíce ubíraly silnější nohy. Dokonce ani její – dnes už bývalý – manžel si neodpustil jízlivou narážku, když ji poprvé uviděl v šatech. „Bylo mi teprve dvacet let a byla jsem čerstvě vdaná. Řekl mi, že při pohledu na moje nohy byl v šoku," vzpomíná Tara.

Po čtyřech těhotenstvích se Tara stále udržovala ve svém kardio režimu, ale po narození nejmladšího dítěte byla redukce váhy nejtěžší. Dokonce ani běhání pětkrát do týdne nepomáhalo. Vedle své aktivity mladá Američanka pořádala také lekce běhání, a měla tak pocit, že si nějakou tu svačinu mezi hlavními jídly zaslouží. „Běhávala jsem maratony, a nezhubla ani o deko. To, co vždycky fungovalo, najednou nezabíralo. Cítila jsem se poražená, nedisciplinovaná a neatraktivní," svěřila se Tara, která v té době začala řešit mimo jiné i problémy v manželství. 

„Vzpomínám si, že jsem se svým manželem neustále řešila svůj vzhled. Když jsem v jednom fitness časopise uviděla modelku s dokonalýma nohama, hned jsem za ním běžela, abych mu ukázala, po čem tak toužím," popisuje Tara, která se dočkala šokující odpovědi. „Řekl mi, že je mu to líto, ale že nikdy nebudu mít takové nohy. Hrozně mě to ranilo a rozplakala jsem se, “ vzpomíná dnes již úspěšná fitness trenérka a motivátorka. Manželství se Taře nakonec rozpadlo a jednou z příčin bylo právě to, že ji manžel nikdy nepodpořil, a naopak její sebevědomí snižoval. Dokonce se jí přiznal i ke sledování porna, což pro ně (pro mormony) bylo přísně zakázáno. Tara si to vzala osobně a nikdy mu to neodpustila.

Po rozvodu o sebe začala Tara mnohem více dbát. Ve snaze zhubnout dodržovala nízkosacharidovou dietu, přestala tolik běhat a objevila kouzlo silového tréninku. „Začala jsem na Instagramu sledovat vlivné fitnessky a kopírovala jsem to, jak jedly, cvičily i přemýšlely. Zpětně připouštím, že jsem byla trochu posedlá, ale mělo to na mě pozitivní vliv," tvrdí Tara, která i bez počítání kalorií za rok a půl výrazně zhubla. „Přestala jsem dělat kardio a začala po večerech, když mé děti usnuly, zvedat činky," vzpomíná čtyřnásobná máma, která se dočkala vysněných nohou a sklízí na ně spoustu komplimentů. 

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji