Měla tolik kůže navíc, že ji čeká už pátá operace! Mladá lékařka se bála, že zemře

Lisu Rothenberg se začala s kily navíc trápit až po prvním těhotenství.
Foto: profimedia.cz
4. dubna  2020 
 06:00

Čtyřiatřicetiletá Američanka Lisa Rothenberg začala s nadváhou bojovat po svém prvním těhotenství. S váhou sto dvacet kilogramů se u ní projevovaly fyzické i psychické problémy, a tak se rozhodla pro bandáž žaludku. Přestože se jí podařilo zásadně změnit svůj dosavadní životní styl a zhubnout o úžasných třiašedesát kilogramů, kvůli přebytečné kůži byla stále nešťastná. Nakonec tak podstoupila další čtyři chirurgické zákroky a pátý ji čeká ještě tento měsíc!

Mladá uroložka z New Jersey si dlouhé roky držela váhu na třiasedmdesáti kilogramech. Po tom, co v roce 2011 porodila svého syna Coltona, se jí postava začala razantně měnit. Po dalších dvou dětech Lisa opět přibrala a v roce 2017 jí už váha ukazovala o celých padesát kilogramů více! Trojnásobná máma začala okamžitě zkoušet nejrůznější diety. Žádná ale nefungovala.

Kila navíc si vybrala svou daň i v jejím intimním životě. Lisa se před svým manželem styděla, dělalo jí potíž vyjít schody, zavázat si boty nebo si aktivně hrát se svými třemi dětmi. Mladá žena ale odmítala přijmout svůj nový osud a ze strachu, že o ni děti přijdou, se rozhodla pro drastické opatření. V únoru 2018 podstoupila chirurgický zákrok, při kterém jí bylo odstraněno osmdesát procent žaludku, což ji mělo donutit jíst podstatně méně než předtím.

„Žít s tolika kilogramy navíc pro mě bylo den ode dne těžší. Špatně se mi chodilo, a když jsem si hrála se svými dětmi, nemohla jsem kolikrát popadnout dech. Nechtěla jsem pak ke konci už nic dělat," vzpomíná čtyřiatřicetiletá máma od rodiny. „Nenáviděla jsem své tělo a věděla jsem, že s takovou brzy umřu, pokud nezhubnu. Léčila jsem se s vysokým krevním tlakem a musela jsem brát tři pilulky denně," dodává. Lisa zkoušela před zákrokem zhubnout pod dozorem odborníků, a dokonce držela i tekutou dietu. Nic na ni ale nezabíralo, a tak byla operace tím jediným schůdným řešením.

Bandáž žaludku naučila mladou Američanku opravdu správně jíst. Během pouhého roku Lisa zhubla o třiašedesát kilogramů. „To nejtěžší na téhle cestě bylo pokračovat v dodržování stravy a v pravidelném cvičení i ve chvíli, kdy se nedostavovaly výsledky ihned," tvrdí Lisa. S úbytkem kilogramů na váze ale vyplaval na povrch nový problém, a tím byla přebytečná kůže v horní i spodní části těla. Postupně tak musela Lisa podstoupit čtyři plastické zákroky. Při třech z nich jí byla odstraněna kůže z oblasti spodní části těla, hrudníku a stehen. Čtvrtá operace zahrnovala augmentaci prsou. Poslední pátou operaci zaměřenou na kůži v oblasti paží Lisa plánuje na tento měsíc.

„Hubnutí bylo určitě to nejlepší, co jsem kdy pro sebe udělala. Dokázala jsem nakonec převzít kontrolu nad svým životem,“ hodnotí svou cestu za zdravým tělem žena z New Jersey. „Jsem ale především vděčná, že tady mohu být pro své děti. Mohu si s nimi hrát, protože mám více energie. Vidět tu radost v jejich očích je k nezaplacení," pokračuje a závěrem dodává: „Někteří lidé mě teď na ulici nepoznávají a ptají se mě, jak jsem to dokázala. Já jim odpovídám, že jsem začala malými změnami a přidávala jsem další. Díky výsledkům jsem se začala cítit úžasně, a tak jsem v hubnutí nadále pokračovala."

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji