Neuvěřitelná proměna! Během tří let zhubla o 110 kilo, přiměla ji k tomu svatební fotka

Osmadvacetiletá žena zhubla během pouhých tří let 110 kilogramů!
Foto: profimedia.cz
7. března  2020 
 06:00

Dvojnásobná matka Amber Hart se zhrozila, když viděla své svatební fotografie, na kterých vážila bezmála dvě stě kilogramů! Tehdy si uvědomila, že pokud nezhubne, hrozí jí selhání srdce. Podstoupila proto bypass žaludku a začala dodržovat vyvážený jídelníček. Díky pevné vůli a dvěma plastickým operacím se dnes může Amber pyšnit o sto deset kilo nižší váhou. Té docílila za pouhé tři roky.

Změnit život ji stálo nespočet zranění, několik bolestivých operací a neuvěřitelné odhodlání. Amber ale věděla, že si musí vytrpět své, aby dosáhla vytoužené váhy a pevného zdraví. Jejím hnacím motorem byly ze všeho nejvíce její děti, pětiletý Jason a devítiletá Chloe, se kterými si dosud nemohla naplno užívat jejich dětství. Skákání na trampolíně nebo tanec byly aktivity, kterých se obézní máma musela vzdát. 

"Nemyslím si, že jsem byla pro své děti plnohodnotná máma. Spoustu věcí jsem s nimi nemohla dělat," tvrdí osmadvacetiletá Amber, která pozorovala děti na zahradě, jak dělají stojky na hlavě nebo hvězdy, a toužila se k nim připojit. Amber nikdy netoužila být štíhlá. Jen chtěla být natolik zdravá a fit, aby si mohla hrát se svými dětmi, a být tak pro ně tím nejlepším rodičem. Se svou váhou se trápila již od raného věku. Ve velké míře za to mohla péče o její sestru, která měla těžké zdravotní potíže, a taky o otce s válečným zraněním. Časté návštěvy nemocnice jen přispívaly ke špatnému stravování. 

Když v devatenácti letech Amber poprvé otěhotněla, její váha se zastavila na sto třiceti kilogramech. O čtyři roky později čekala mladá žena své druhé dítě, po něm se jí váha zvýšila o dalších čtyřicet kilo. "Jedla jsem hodně rýže, těstovin a zeleniny, ale vůbec jsem necvičila," vzpomíná Amber. Aby si zachránila život, musela podstoupit chirurgické zmenšení žaludku. Proces financování operace však zabral další čtyři roky, během nich mladá žena přibrala na rovných dvě stě kilogramů. "První dva dny po operaci byly hrozivé. Nemohla jsem ani chodit, ale už po dvou týdnech jsem začala své děti doprovázet do školy a koupila jsem si domů běžecký pás," popisuje zotavování Amber.

Za první čtyři týdny zhubla dvojnásobná máma o téměř pět kilogramů. Odhodlaná hubnout dál oslovila fitness trenéra a opřela se do cvičení naplno. Tréninky si za uplynulé roky vyžádaly hned několik zranění, ale to mladou ženu nijak neodradilo. Díky dodržování zdravé životosprávy a pravidelnému pohybu dnes Amber váží čtyřiaosmdesát kilogramů. Dvanáct kilo z celkového úbytku tvořila nadbytečná kůže, kterou jí museli lékaři chirurgicky odstranit. "Nejtěžší na tom všem bylo zbavit se závislosti na jídle, ale dokázala jsem to a už si umím dopřát s mírou," tvrdí Amber, pro kterou jsou pocity beznaděje už jen matnou vzpomínkou.

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji