Styděla se svléknout se i doma! Zvažovala bypass, nakonec ale zhubla a ušetřila zároveň!

Katie Dolan bojovala s kily navíc už od dětství.
Foto: Profimedia.cz
1. března  2020 
 06:00

Šestadvacetiletá Katie Dolan řešila svou nespokojenost v práci jídlem. Denně si dopřála i tři jídla z fast foodu. Když se začala ručička na váze blížit ke sto padesáti kilogramům, mladá Britka věděla, že se sebou musí začít něco dělat. V té době se už styděla svléknout se i před svým partnerem. Na doporučení lékaře Katie zvažovala bypass žaludku, ale nakonec zvládla zhubnout i bez chirurgického zásahu.

Katie z Cornwallu byla jako prodavačka v supermarketu nešťastná a kompenzovala si to jídlem. Denně dokázala sníst až osm tisíc kalorií. Její váha sto šestačtyřicet kilogramů začala představovat riziko pro její zdraví. Na doporučení lékařů se tak Katie rozhodla svou obezitu řešit. Fast foody a sladkosti vyměnila za domácí stravu a pravidelný pohyb.

O měsíc později byla o šest kilogramů lehčí, ale stala se jí vážná autonehoda, která ji upoutala na lůžko na celých šest týdnů. Ani dvě náročné operace zlomené kyčle však mladou ženu nepřipravily o odhodlání učinit v životě změnu, a tak se hned po uzdravení vrhla zpět do dietního režimu. Ubývající kilogramy dodaly Katie odvahu dát v supermarketu výpověď a zároveň jí vrátily ztracené sebevědomí v jejím vztahu s přítelem Garym. „Když došlo na intimitu, musela jsem zhasnout všechna světla a většinu oblečení jsem si na sobě nechala. To mezi námi vytvořilo skutečnou bariéru," svěřuje se Katie.

„Celý život jsem bojovala s nadváhou, ale poslední dva roky jsem se dostala do opravdové deprese. Odmítala jsem změnit práci, a vystoupit tak ze své komfortní zóny," říká Katie, která si našla v jídle útěchu. „S přibývajícími kily jsem se ale cítila čím dál hůř. Měla jsem chuť se před celým světem schovat," popisuje těžké chvíle. Tajně se přejídala v práci, neustále měla po ruce balík sušenek a do fast foodu se vydala i třikrát denně. „Myslela jsem si, že zhubnout bude drahé, ale paradoxně jsem od té doby ušetřila spoustu peněz," tvrdí Katie.

Šestadvacetiletá dívka začala jíst pětkrát denně vyváženou stravu a zhubla na konfekční velikost čtyřicet. „Moje změna šokovala spoustu lidí. Nikdo, včetně mě, si nemyslel, že bych opravdu dokázala zhubnout," tvrdí Katie, které se zlepšil i její milostný život. "Můj vztah s přítelem je mnohem lepší. Chodíme více ven a zbavila jsem se zábran i v intimitě. Gary byl celou dobu po mém boku na každém kroku a podporoval mě. Jsem mu za to nesmírně vděčná," dodává závěrem dívka. Po výpovědi v práci začala studovat.

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji