Tahle kráska vážila přes metrák. Buďte trpěliví a foťte své pokroky, zní její recept na dokonalou figuru

Molly svou váhu neřešila až do chvíle, kdy se jí zalíbil jeden chlapec.
Foto: Profimedia.cz
23. února  2020 
 06:00

Čtyřiadvacetiletá Molly Smith z Kanady si na fast foodu vytvořila těžkou závislost. Ta se bohužel po letech odrazila na její váze, která dosáhla 102 kilogramů. Naštěstí ji ale zájem o chlapce dostatečně motivoval k hubnutí, a tak začala studentka z Vancouveru zdravě jíst a pravidelně cvičit. Dnes se s váhou přes šedesát kilogramů cítí mnohem atraktivnější a o nabídky na rande nemá nouzi.

Přestože mladé dívce nikdy nechyběly oslnivý úsměv a dlouhé blonďaté vlasy, její postava byla odrazem nezdravého životního stylu a lenosti. Molly pochází z aktivní rodiny, ale její láska k jídlu byla vždy silnější. Neustálé přejídání, vysokokalorické svačinky a fast food zapříčinily obezitu. „U nás doma se jedlo relativně zdravě, ale já si vždy našla způsob, jak se přejíst. Šílela jsem, když jsem si nemohla dát něco dobrého,“ vzpomíná Molly, která si na jídle vytvořila mentální závislost.

Při své nejtěžší váze byla Molly pesimistická a myslela si, že jí svět něco dluží. Její duševní zdraví začalo opravdu trpět. „Byla jsem neustále v depresi a nejistá sama sebou. Nadváha je mnohem víc než jen estetický problém. Je to mentální výzva," tvrdí mladá Kanaďanka, která nabyla pocitu, že už nemá smysl ani zkoušet zhubnout. Až myšlenka na kluka, který byl pro ni tehdy něčím nedosažitelným, v Molly probudila touhu svůj nezdravý životní styl změnit.

Její odhodlání ale zpočátku nabralo dramatický spád. „Kalorie jsem neustále snižovala, až jsem v podstatě hladověla. Až po pár měsících jsem přišla k rozumu, navýšila jsem příjem na dvanáct set kalorií a začala cvičit," popisuje svou cestu hubnutí čtyřiadvacetiletá dívka. Právě tento přístup funguje u Molly dodnes. „Když držím dietu, jím dvanáct set až patnáct set kalorií denně, snažím se vyhýbat se sacharidům a jím spoustu čerstvého jídla," vysvětluje Molly. Ta zpočátku upřednostňovala zejména nízkokalorická jídla, zatímco dnes už dává přednost kvalitním zdravým potravinám.

Tím nejtěžším bylo pro Molly nevzdat se při každé překážce. Zpětně považuje za to nejdůležitější přistupovat k celému procesu pomalu a s pokorou. „Přestože ještě stále někdy bojuji se svým sebevědomím, nahlížím už na svůj fyzický vzhled zdravě," tvrdí Molly, která na svém Instagramu ostatním radí, aby byli trpěliví a své hubnutí dokumentovali pomocí fotografií. Právě na nich je po čase viditelný každý pokrok. Molly se nestyděla ty své zveřejnit na sociálních sítích, kde se jí dostalo velké podpory.

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji