Nejdřív hladověla, aby zhubla. Pak ale udělala radikální změnu a podívejte se na výsledek!

Kim dokazuje všem maminkám, že i po porodu mohou vypadat skvěle.
Foto: profimedia.cz
26. února  2020 
 06:00

Třicetiletá Kimberley French z britského Bournemouthu dokázala ostatním ženám, že mohou získat úchvatnou postavu i po porodu dvou dětí. Po radikálním snížení příjmu kalorií Kim zhubla na svou ideální váhu. Těch největších změn ale docílila až ve chvíli, kdy vyměnila běhání za posilování a svůj kalorický příjem zvedla o osm set kalorií. Kimberley už není "skinny fat" a vypadá lépe než kdy dřív!

Pouhé tři měsíce po porodu svého druhého dítěte se Kimberley rozhodla dostat se zpátky do formy. Mladá maminka začala hubnut s váhou třiaosmdesát kilogramů. Z toho necelých dvacet kilo nabrala mladá žena nočním přejídáním. "Rozhodla jsem se razantně snížit příjem kalorií a začala jsem běhat. S mým novým životním stylem se změny dostavily poměrně rychle, ale cítila jsem se mizerně," vzpomíná Kimberley. Jedla pouhých dvanáct set kalorií denně a na běhání už jí nezbývala energie.

"Myslela jsem si, že bez kardia a hladovění nezhubnu. A ono to technicky fungovalo," tvrdí Kim. I když maminka z Velké Británie zhubla na čtyřiašedesát kilogramů, nebyla s výsledkem spokojená. Přestože byla zpět na své ideální váze, připadala si stále oplácaná. "Zhubla jsem sice o spoustu tuku, ale nebyla jsem spokojená s tím, jak vypadám. Někteří lidé tenhle vzhled nazývají skinny fat," vysvětluje Kimberley. Naštěstí se manžel Kim nabídl, že ji vezme poprvé do posilovny. I přes velkou nervozitu dvojnásobná maminka souhlasila.

"Byla jsem hrozně nervózní a bála se, že se na mě bude každý dívat, ale ve skutečnosti si každý hleděl svého. Zkusila jsem si zacvičit na pár strojích a líbilo se mi to," vzpomíná na své začátky Kim, kterou po prvním cvičení bolelo tělo ještě několik dní. Ale to ji neodradilo. Brzy začala chodit do posilovny sama, a to hned čtyřikrát týdně. Po večerech, když děti usnuly, si projížděla na internetu videa nejrůznějších cviků, a dokonce si našla na Instagramu kamarádku s podobným životním směřováním. Ta jí se cvičením do velké míry pomohla. 

"V začátcích jsem posilovala s malou váhou a soustředila se na správnou techniku. Následně jsem zařazovala hodinu kardia. Stále jsem byla dost nejistá," říká Kimberley. Po čase zkrátila dobu kardia na polovinu a vrhla se po hlavě do silového tréninku. Už po pár měsících se dostavily viditelné změny, kterých si všímalo i okolí. Za pokroky ale vděčí i změně stravování. Svůj dosavadní příjem mladá Britka zvedla na dva tisíce kalorií rozdělených do pěti jídel denně. "Snažím se poslouchat své tělo, a když mám hlad, dám si klidně něco navíc. O víkendech si dopřávám i čokoládu, ale už se nepřejídám," popisuje svou novou dietu Kim.

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji