Přestala pít colu a zhubla o 70 kilogramů! Šokující proměna dvojnásobné matky

Sarah Croxall z Anglie se potýkala s nadváhou už od dětství.
Foto: profimedia.cz
19. února  2020 
 06:00

Váha Sarah Croxall z Anglie po narození dvou dětí vystoupala až ke sto čtyřiceti kilogramům. Její strava se skládala z hot dogů, sendvičů a denně vypila pět plechovek coly. Týdně tak do sebe dostala jeden a půl kila cukru jen ve sladkých nápojích. Posměch od cizích lidí a ponížení v zábavním parku ji donutily přehodnotit svůj životní styl a zhubnout. Výsledek stojí za to!

Sarah se příliš styděla na to, aby šla nakupovat nové oblečení. Přestávala se stýkat s přáteli a hned několikrát se stala terčem posměchu úplně cizích lidí. Její nejhorší vzpomínka je však ze zábavního parku. V něm hodiny strávila ve frontě, ale pak se nevešla do sedadla na horské dráze. Tehdy bylo pro ni ponížení tak velké, že se rozhodla svou závislost na šumivých nápojích začít pomalu, ale jistě řešit.

„Pila jsem colu po celých dvacet let. Byla to moje každodenní odměna. Nikdy jsem si nemyslela, že bych se jí dokázala vzdát," vzpomíná Sarah, pro kterou byly začátky opravdu těžké. Ale nevzdala to. Dnes už jí šumivé nápoje vůbec nechutnají! S váhou Sarah bojovala od raného dětství. Jak roky plynuly, neuvědomovala si, jak velký problém se z přibírání stal. „Když se ohlédnu zpět, nechápu, jak dlouho jsem to mohla přehlížet. Trvalo mi dlouhé roky, než jsem pohlédla pravdě do očí," říká Angličanka z pobřežního městečka Poole. Vypila ročně téměř sedmnáct set plechovek coly!

„Kdykoli jsem šla ven na jídlo se svými přáteli, měla jsem strach, co si o mně budou lidé říkat. Snažila jsem se na to nemyslet, ale stávalo se mi až příliš často, že na mě někdo zíral a pak se začal smát," popisuje nepříjemné chvíle Sarah. Začali o ni mít starosti její příbuzní. Váha ji omezovala i v rodinném životě. To, že si nemohla naplno hrát se svými syny, ji trápilo ze všeho nejvíce. Ovšem shodit nadbytečná kila ji donutil až její kritický zdravotní stav.

Sarah byla diagnostikována vzácná nemoc mozku, která jí způsobovala velké bolesti hlavy, krku a výpadky paměti. Doporučení lékařů znělo jasně: zhubnout by výrazně pomohlo zredukovat stávající symptomy způsobené vyvíjením zvýšeného tlaku na mozek. Dvojnásobné matce se podařilo zhubnout o  čtyřiasedmdesát kilogramů, což se pozitivně odrazilo nejen na jejím zdraví, ale i sebevědomí! „Obrátilo mi to život vzhůru nohama. Symptomy sice nezmizely, ale ve velké míře ustoupily. Konečně se nestydím chodit mezi lidi a užívám si každý den naplno," tvrdí Sarah.

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji