Shodila přes 80 kilo a teď motivuje i manžela! Obezitu si přiznala, až když se viděla na fotce

Kaity si z narážek na svou váhu dlouhé roky nic nedělala.
Foto: profimedia.cz
18. ledna  2020 
 06:00

Pravidelné přejídání a žádné cvičení. Tento životní styl byl vlastní už od dětství šestatřicetileté Kaity Petulle z New Yorku. Oči jí otevřela fotografie z rodinné oslavy, díky které si skutečně uvědomila, že trpí obezitou...

Žena se rozhodla pro radikální změnu a začala s pravidelným pohybem a nejednou dietou. Rozhodující v hubnutí však pro ni byla až bandáž žaludku, pomocí které zhubla během pouhého roku o jednaosmdesát kilogramů! Stejnou proměnou prošel i Kaitin manžel.

Přejídat se před spaním a necvičit se pro Kaity stalo denní rutinou. Neuvědomovala si, že by se její režim měl nějak změnit, a svou váhu dlouhou dobu neřešila. Na svých sto sedmdesát kilogramů si několikrát vyslechla narážky, ale dařilo se jí nebrat si je k srdci. "Vyslechla jsem si, že mám hezkou tvář na to, jak jsem při těle, nebo mi někteří přímo řekli, abych si začala svou váhu hlídat," vzpomíná Kaity.

Až pohled na fotografii z rodinné svatby její postoj zcela změnil. "Neměla jsem jen nadváhu. Byla jsem už opravdu obézní," tvrdí mladá žena, která doposud nevynaložila žádnou snahu zhubnout. Na svatbu se Kaity snažila opravdu se hezky upravit. Oblékla si slušivé šaty, nalíčila se a cítila se ten den opravdu krásná. O to více ji pohled na fotografii šokoval. "Nechtěla jsem takhle vypadat až do konce svého života. Přála jsem si být zdravá a šťastná, a tak jsem si uvědomila, že se něco musí změnit," říká Kaity.

Hlavní příčinou Kaitiny obezity byly špatné stravovací návyky. Neustále něco jedla a porce byly abnormálně velké. Poslední jídlo dne si dávala těsně před spaním. "Jedla jsem cokoli kdykoli," přiznává Kaity, která k tomu všemu nikdy necvičila. Občas vzala svého psa na procházku, ale to byl jediný pohyb, který za den vykonala. Diet vyzkoušela hned několik. Beztukovou, s vysokým obsahem tuku, bez masa, ale i hubnoucí tablety. Nic nezabíralo až do listopadu 2018, kdy se mladá žena rozhodla podstoupit chirurgické zmenšení žaludku.

"Po operaci je objem mého žaludku mnohem menší, takže nesním v jedné porci více než 155 gramů jídla. K tomu za den vypiju dva a půl litru vody," popisuje svůj nový stravovací režim Kaity. Její strava je dnes nízkosacharidová s nižším obsahem tuků i sodíku. Během třinácti měsíců se jí tak podařilo zhubnout o více než osmdesát kilogramů! Lidé z okolí ji jen stěží poznávají a narážky na nadváhu vystřídala slova chvály a uznání.

Kaity si však nejvíce váží podpory ze strany přátel a rodiny. Kaitin manžel Frank dokonce podstoupil stejnou operaci žaludku a zhubnul o pětapadesát kilogramů! Oba jsou teď mnohem více aktivní a plánují společné dovolené, koncerty i sportovní aktivity. Velká redukce však přece jen na Kaity zanechala své stopy. „Mám přebytečnou kůži v oblasti břicha, stehen a paží. Měla už jsem nějaké konzultace ohledně plastické operace, ale stále hubnu, takže si ještě budu muset počkat. Do té doby budu na sobě nadále tvrdě pracovat," tvrdí Kaity.

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji