Ponížení nastartovalo její hubnutí. Za dva roky ztratila 70 kilo!

V Universal Studios ji vykázali z atrakce, protože nezapla pás.
Foto: Profimedia.cz
28. prosince  2019 
 06:00

Chelsey Bishop z Arizony byla obézní již od dětství a neznala nic jiného než nezdravé kalorické jídlo. Po tom, co musela kvůli své nadváze odejít ze zábavní atrakce, se čtyřiatřicetiletá žena rozhodla pro radikální změnu. S váhou přes sto padesát kilogramů se pustila do keto diety a postupně se jí podařilo snížit váhu na úžasných dvaaosmdesát kilogramů. A to zcela bez potřeby chirurgického zásahu!

Mladá žena ještě před dvěma lety neušla deset metrů, aniž by se zadýchala. Když ji při návštěvě Universal Studios vykázali z jedné zábavní atrakce, velké ponížení ji donutilo se nad svým životním stylem zamyslet. „Nemohla jsem přes břicho zapnout pás, a tak jsem se musela před desítkami lidí zvednout a odejít. Bylo mi hrozně," vzpomíná Chelsey. 

Už od dětství byla mladá Američanka šikanována kvůli nadváze. „Vyrůstat v chudé domácnosti s nízkými příjmy znamenalo, že výživa nebyla něčím, co by rodiče řešili. Ve výsledku byli rádi, že zvládli uživit pětičlennou rodinu,“ vysvětluje Chelsey. K jejímu přibírání v dospělosti pak přispěly nedostatečná informovanost o výživě a sedavý způsob života. 

„Moje běžná strava se skládala z borůvkového koláče nebo čokoládové koblihy k snídani s velkým sladkým karamelovým latté, cheeseburgeru s hranolky a sody k obědu a tacos nebo smaženého kuřete k večeři. Hlavní jídla jsem ještě stíhala prokládat sladkostmi," popisuje Chelsey, která denně zkonzumovala až čtyři tisíce kalorií. Obezita se u mladé ženy začala odrážet i v jejím zdravotním stavu. Vysoký krevní tlak a tachykardie tak byly jen dalšími důvody, proč zhubnout.

Chelsey se už styděla před lékaři zvážit a neustále hledala výmluvy, kterými by kila navíc obhájila. S narůstajícím strachem, že se nedožije ani čtyřiceti let, se začala zajímat o účinné diety. Přes své přátele na Facebooku narazila na keto dietu a viděla fotky proměn, které ji doslova nadchly! Svému příteli vše s nadšením oznámila a pustila se do diety.

Nezastavila ji ani náročná dvousměnná práce. „Věděla jsem, že když začnu s keto dietou, moje denní rutina se nezmění. Musela jsem se naučit svou stravu přizpůsobit novému životnímu stylu, a tak jsem si občas dala hamburger bez housky nebo místo hranolků zeleninu," tvrdí Chelsey, které se za méně než dva roky podařilo zhubnout o sedmdesát kilogramů. To vše dokázala jen pomocí stravy, bez cvičení nebo nutnosti chirurgického zákroku.

„Doktor mi vysadil léky na vysoký krevní tlak, cholesterol mám v normě, zbavila jsem se chrápání a moje klidová srdeční frekvence se pohybuje od devadesáti do šedesáti tepů za minutu," říká pyšně mladá žena, která je názorným příkladem toho, že i ve třiceti letech můžete zcela změnit život, a zlepšit tak své zdraví. Chelsey zásady keto stravy dodržuje i dnes, a váha už tak není její nepřítel.

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji