Rodiče se rozvedli a nechtěli ji. Smutek zaháněla jídlem, teď je z ní ale kočka! Co jí pomohlo?

Camila Coelho Nery dlouho své trápení zajídala.
Foto: Profimedia.cz
13. listopadu  2019 
 06:00

Devětadvacetiletá Camila Coelho Nery se dlouhé roky potýkala s obezitou. Potom, co se její rodiče rozvedli a zcela ji opustili, utápěla smutek v jídle. Jakmile ale váha přesáhla devadesát kilogramů, uvědomila si, že se její život musí změnit. Přestože neměla od rodiny žádnou podporu, za rok a půl pravidelného cvičení si vybudovala krásné křivky a je z ní sexy sebevědomá žena!

Mladá dívka z Brazílie neměla jednoduché dětství. Nejenže se její rodiče rozvedli, ale ani jeden z nich se jí neujal. Dlouhé roky tak byla odkázána pouze na svou babičku. Opuštění a zármutek v ní zanechaly obrovskou bolest, kterou si kompenzovala nezdravým jídlem.

S denním kalorickým příjmem o pěti tisících kalorií její váha velice rychle stoupala, až dosáhla jednadevadesáti kilogramů. Velké prozření přišlo až na školním výletě v New Yorku, kde si Camila chtěla pořídit nové kousky do šatníku. "Šla jsem do zkušební kabinky, abych si vyzkoušela nějaké to oblečení, ale do žádného jsem se nevešla. Hodně jsem brečela. Byl to hrozný pocit. Ale uvnitř jsem věděla, že musím něco změnit," vzpomíná Camila.

Uvědomění, že jí už nesedí její běžná konfekční velikost, jí otevřelo oči, a tak začala hubnout. "Je neuvěřitelné, jak člověk dokáže zavřít oči a přestat vnímat realitu. Nestarala jsem se o sebe a pořád jsem se na něco vymlouvala," tvrdí Camila, pro kterou v tu chvíli bylo snazší vinit ze svých problémů ostatní. "V mé hlavě za mou obezitu mohlo okolí, ne já. Mé sebevědomí kleslo na opravdové dno," dodává.

Obezita měla negativní vliv i na její zdraví. Nejenže se Camila často zadýchávala a byla neustále unavená, ale kila navíc ji zraňovala i duševně. "V noci jsem se budila s dušností. Mnohem více mě ale trápil pohled do zrcadla," tvrdí Camila. Ze dne na den tak učinila obrat o sto osmdesát stupňů a svůj kalorický příjem snížila o polovinu.

Zpočátku přijímala čtrnáct set kalorií, ale jakmile začala pravidelně cvičit a jejím cílem se stalo budování svalů, navýšila příjem na devatenáct set kalorií. Největší výzvou ale pro ni bylo změnit svůj vztah k jídlu a nezajídat své emoce. "Naštěstí jsem si brzy uvědomila, že jídlo nevyřeší mé problémy," říká Camila, která vděčí za svou změnu myšlení pravidelnému cvičení.

"Když jsem zhubla, život se mi dramaticky změnil. Stala jsem se silnější ženou a dnes cítím, že jsem schopna splnit si jakýkoli sen, jaký si usmyslím," tvrdí Camila, která skrze svůj Instagram rozdává rady ohledně hubnutí i dalším lidem. Ta nejčastější rada zní: "Když chcete zhubnout, musíte znát důvody, které vás vedly k tomu, že jste přibírali na váze."

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji