Šikanovaná dívka vážila 170 kilo. Dnes dělá osobní trenérku a říká: Nevzdávejte to!

Její pas se změnil ve velké povislé břicho, za které byla šikanována.
Foto: profimedia.cz
16. října  2019 
 06:00

Jednadvacetiletá Alysha McNair z Kanady věděla, že pokud brzy nezmění své stravovací návyky, zemře. S váhou sto sedmdesát kilogramů se nakonec se závislostí na jídle poprala a fast food vyměnila za fitness. Dnes je o osmdesát kilo lehčí a cvičení ji živí! Vzpomínky na tvrdou dětskou šikanu jí však zůstanou.

Alyshe se už v dětství jídlo zcela vymklo kontrole. Kvůli jednomu jídlu v rámci denního režimu se neostýchala jíst i v pěti různých fast foodech. Přestože doporučený kalorický příjem pro mladou ženu se pohybuje okolo dvou tisíc kalorií, Alysha byla schopna sníst na posezení i dvojnásobek. 

Z dennodenního přejídání se Alyshin pas mnohonásobně zvětšil a povislé břicho už bylo těžké oblečením jakkoli schovat. V tak mladém věku se stala terčem šikany a posměchu. Potom, co si mladá Kanaďanka uvědomila, že s takovým způsobem života ji čeká smrt, pustila se odhodlaně do hubnutí. 

"Už kvůli šikaně jsem se chtěla změnit, a taky že jsem se o to několikrát snažila! U žádné diety jsem ale moc dlouho nevydržela," vzpomíná Alysha. "Když jsem se ale jednoho dne v pouhých sedmnácti letech začala kvůli sodovce nekontrolovatelně dusit, došlo mi, že mohu kdykoli zemřít," dodává.

Alysha si tak ze dne na den zakoupila členství v nedaleké posilovně a vzdala se všech fast foodů. Každý svůj krok sdílela na svých sociálních sítích a dostalo se jí obrovské podpory. Fitness ji dokonce natolik pohltilo, že se rozhodla udělat si licenci osobního trenéra a svou novou zálibou se živit. Zatímco dnes je nesmírně šťastná, na svůj těžký život teenagera jen tak nezapomene.

"Ke konci už jsem vážila příšerných sto sedmdesát kilogramů a styděla jsem se vyjít ven. Strávila jsem hodiny precizním líčením, jen abych se cítila o trochu sebevědoměji," tvrdí Alysha, která zajídala dennodenně své emoce. S nalezením jisté rovnováhy se ale dokázala přejídání zbavit a smažená jídla už pro ni rázem nebyla tak lákavá.

"Začala jsem více chodit a plánovala jsem si jídlo na celý den," říká Alysha, o kterou se v té době strachovala i její blízká rodina. "Máma se bála, že umřu mladá. Už kvůli ní jsem tak byla nadšená, když jsem viděla, že dieta i cvičení zabírají," doplňuje. Dnes je Alysha na polovině své původní váhy a cítí se naprosto skvěle! 

"Když jsem nahrávala své staré fotografie na Instagram, nevěřila jsem, kam až jsem byla schopná zajít," zpytuje svědomí Alysha, která radí ostatním s nadváhou, aby svůj boj s kily nevzdali. Alysha byla ve svých čtrnácti letech natolik šikanována, že v sebe přestala na dlouhou dobu věřit a ze společnosti dětí byla vyobcována. "Je těžké vidět světlo na konci tunelu, když si procházíte něčím tak bolestivým, ale stojí za to se nevzdat," uzavírá svůj příběh Alysha.

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji