Zneužívaná dívka shodila přes sto kilogramů. Do fast foodu chodila i několikrát denně!

K přejídání jí dostal vztah, ve kterém byla zneužívaná!
Foto: instagram.com
9. března  2019 
 06:00

Zhubnout o více než sto kilogramů bez liposukce či jiného zákroku je opravdu obdivuhodné! Anne-Marie přitom došla k tak velkému rozhodnutí z minuty na minutu. "Jednoho dne jsem tak jela cestou z práce a najednou jsem stála před místní posilovnou Planet Fitness. Bez dlouhého přemýšlení jsem si koupila členství a začala tam denně chodit," vzpomíná na osudný den Anne-Marie, která se má za člověka, který hned tak něco nevzdá. 

Samotné rozhodnutí začít chodit do posilovny stačilo k tomu, aby se začaly dít velké změny. K záchvatovitému přejídání nezdravým jídlem dohnal Annu-Marii její vztah, ve kterém byla psychicky i fyzicky zneužívána. "Má závislost na fast foodech se ale naštěstí rázem změnila v posedlost zdravým jídlem a cvičením," tvrdí. 

Svou počáteční váhu bohužel nezná. "Neměla jsem odvahu postavit se na váhu dřív, než jsem zhubla o pár kilo a cítila se lépe. Tehdy váha ukázala sto šestaosmdesát kilogramů," říká Anne-Marie, která na číslo reagovala šokem. Neplakala ani se nerozčilovala. Jen přemýšlela nad tím, jak to mohla nechat dojít až tak daleko. 

Dnes váží pouhých osmdesát kilogramů. Zhubla tak o neuvěřitelných sto šest kilo. "Je to šílené! Zhubla jsem více, než kolik teď vážím," diví se Anne-Marie. Její konfekční velikost je trojnásobně menší, a nakupování oblečení si tak konečně zase užívá.

Anne-Marie necvičila pod dohledem žádného trenéra. Vzhledem k její hmotnosti dlouhou dobu pouze chodila na běžeckém páse nebo venku. "Měla jsem za domem park a věděla jsem, že když ho obejdu dokola, splním kilometr a půl. Každou procházku jsem prodlužovala a má radost rostla," vzpomíná. 

V posilovně časem vyzkoušela i silové cvičení, které dnes patří mezi její nejoblíbenější aktivity. Pomocí něj dokázala tělo vytvarovat a zpevnit. Bohužel jí po tak velké redukci zůstalo téměř pět kilo nadbytečné kůže, se kterou si už poradí jedině plastická chirurgie. Neztrácí však naději a stále na sobě pracuje. Vedle fyzických změn má totiž cvičení vliv i na její náladu a sebedůvěru. 

Anne-Marie se hned po zařazení pohybu rozhodla zcela vyřadit sladké nápoje, cukrovinky a smažené jídlo. "Chodila jsem do McDonaldu i několikrát denně. Se svou závislostí na čínském jídle, fast foodu a pizze jsem se doslova ničila zevnitř," vzpomíná Anne-Marie. 

Z jídelníčku nevypustila sacharidy ani cukr. Jednoduše se snaží jíst zdravě a zařazovat dostatek pohybu. Svá jídla však staví na dostatku bílkovin a zelenině. Snaží se jíst nejméně šestkrát denně, z toho tři svačiny. Před samotným rozhodnutím zhubnout Anne-Marie příliš nevařila, ale to se časem změnilo. Dnes si přípravu jídla neskutečně užívá a sdílí vše na svém Instagramu. 

Za klíč k úspěchu považuje plánování a přípravu. Také ale ostatním radí, aby se nenechali odradit cizí kritikou. "Hledejte si podporu u rodiny a přátel, kteří při vás stojí. Soustřeďte se jen na sebe a výsledky se pak samy dostaví," tvrdí Anne-Marie. 

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji