Přišla o manžela i práci. Všechno přežila, zhubla o 30 kilo a je z ní fitness trenérka!

Jill se rozhodla zhubnout v době, kdy měla její dcera jen pár měsíců.
Foto: Instagram.com
20. října  2018 
 06:00

Natale Jill nikdy nezapomene den, kdy před deseti lety spatřila svůj odraz ve výloze. Ztráta práce, rozvod a těhotenství na ní zanechaly nemalé následky. Stres se postupem času přeměnil v depresi a Jill nalezla útěchu v jídle. Její postava se tak během krátké doby změnila k nepoznání.

"Jedla jsem často ve fast foodu a vůbec jsem se nehýbala," vzpomíná Jill. Výsledkem bylo, že Jill přibrala třicet kilogramů, z toho značnou část v průběhu těhotenství. Zbylých pět kilogramů měla na svědomí sebelítost, která souvisela se vzniklou nadváhou.

V den, kdy vzala Jill poprvé svou novorozenou dceru na procházku, se šla shodou okolností projít okolo skleněných výloh. Odraz, který spatřila, ji šokoval. Vždy se udržovala fit, a tak se najednou vůbec nepoznávala.

V ten okamžik se v ní ale něco přepnulo. V mžiku se s kočárkem otočila a utíkala hned domů. Jakmile dceru uložila ke spánku, začala ve velkém plánovat. Hned jako první si určila cíle. 

"Popadla jsem hromádku časopisů a začala jsem vystříhávat fotografie žen ve fit formě a zdravých maminek. Věděla jsem, že pohled na tyto ženy mě bude denně motivovat," říká Jill, která si z vystřižených fotografií vytvořila nástěnku, tu si vyvěsila v kuchyni.

Díky vlastnímu průzkumu Jill věděla, že pro dosažení svých cílů nemusí denně běhat půlmaratony nebo se pouštět do nesmyslných diet. Začít jíst zdravěji a věnovat více času sportovním aktivitám bylo jediným možným způsobem, jak být štíhlá, ale hlavně zdravá dlouhodobě.

Její hlavní strategií tak bylo začít si zdravě vařit, a vyhýbat se tak rychlému občerstvení a průmyslově zpracovaným potravinám. Přidat do denního režimu nějakou menší pohybovou aktivitu pak bylo samozřejmostí. "Slíbila jsem si, že dám novému režimu alespoň čtyři měsíce a uvidím, co se stane. Žádná přehnaná posedlost a žádné vážení," popisuje své začátky Jill.

Svůj jídelníček začala stavět na velkém množství ovoce a zeleniny, ale snažila se konzumovat i dostatek zdrojů bílkovin a zdravých tuků. Připravovala si nejčastěji saláty, ale čas od času si dopřála i kvalitní čokoládu. Naopak se vyhýbala pokrmům, které obsahovaly ingredience, jejichž názvy sotva dokázala vyslovit.

Jelikož měla Jill po rozvodu finanční rozpočet poměrně omezený, rozhodla se cvičit doma. Posilovala nejčastěji s vlastní váhou a nevěnovala cvičení více než patnáct až dvacet minut denně. Podporu nacházela Jill v nejrůznějších fitness skupinách na Facebooku.

Po čtyřech měsících se Jill postavila na váhu a nevěřila vlastním očím. Třicet kilogramů bylo pryč a její postava vypadala naprosto skvěle! Výsledek ji natolik nadchl, že si Jill udělala licenci trenéra a dnes pomáhá v hubnutí i ostatním!

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji