Laura zhubla polovinu své původní váhy. Zvládnete cokoli, stačí si věřit!

Laura zredukovala svou váhu na polovinu!
Foto: Instagram.com
22. září  2018 
 06:00

V roce 2014 Laura vážila nejvíce ve svém životě. Jakmile váha ukázala sto třicet šest kilogramů, uvědomila si, že se něco musí změnit. Už to nebylo jen o nadměrné velikosti oblečení, ale šlo hlavně o její zdraví. Za tři roky dokázala svou váhu zredukovat na polovinu. Dnes sice váží o sedm kilo více, ale jen díky úspěšnému budování svalové hmoty.

Před více než rokem si Laura zamilovala silový trénink a svoji pozornost začala soustředit kromě hubnutí i na sílu. Jakmile si svůj sen o štíhlosti splnila, její cíle se posunuly zase o kousek dál. Fitness vzhled pro ni začal být prioritou a dnes se cítí lépe než kdy jindy!

Na svém Instagramu sdílí celou cestu v hubnutí a snaží se tak motivovat i ostatní. "Prokažte si laskavost. Nikdy nezapomeňte, kde jste začali a jak moc jste po změně toužili. Bylo neuvěřitelně těžké vůbec začít," napsala Laura. Proměny, jako je ta její, může dosáhnout úplně každý. Stačí být odhodlaný a věřit v sebe!

Celý průběh proměny byl beze sporu náročný, a to nejen fyzicky, ale zejména psychicky. Byly dny, kdy to měla Laura chuť vzdát, ale dosažení cíle bylo natolik motivující, že se nenechala ničím odradit. "Bylo to těžké, ale stálo to za to...," vzpomíná Laura.

Svůj úspěch přičítá ale především lásce k činkám. "Jakmile jsem si zamilovala posilování, vše se pro mě změnilo," tvrdí Laura. Na silové tréninky chodila téměř denně. Dokázala v posilovně trávit i dlouhé hodiny.

Svůj čas ale zasvětila i výzkumu a vědeckým poznatkům týkajícím se zdraví, fitness a zdravé stravy. "Vášeň pro silové cvičení mě přivedla k celkové změně životního stylu. Chtěla jsem se o své tělo začít starat," říká Laura, která tak postupně vyměnila fast food za nutričně bohaté jídlo.

Zatímco většina proměn začíná u změny stravování, proměnu Laury odstartoval zájem o posilování. Pomalu se ale propracovala k vyvážené stravě, kterou dodržuje dodnes. Svůj jídelníček staví na zelené zelenině, rybách, kuřecím masu a kvalitních zdrojích sacharidů. 

V začátcích, kdy jejím primárním cílem byla ztráta hmotnosti, se Laura soustředila na vysoký příjem zeleniny a příjem sacharidů značně redukovala. Přes den si dopřála pět až šest jídel, jejichž základem bylo vejce, kuře, ryba nebo libový steak.

S nastavením nového cíle, kterým je nabírání svalové hmoty, ale Laura pozměnila i jídelníček. Nejenže se už nebojí sacharidů, ale zařazuje i tzv. hřešící dny nebo-li "cheat days", ve kterých si dopřává vše, na co má chuť.

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji