Nepoznala se na fotkách, proto shodila 45 kilo. Pomohla jí tato 3 pravidla!

Dovolená na Jamajce pro ni byla obrovskou motivací!
Foto: Instagram
1. září  2018 
 06:00

Po promoci její váha vyletěla tak vysoko, že si sáhla do svědomí. "Žila jsem na koleji, vařila si sama a neustále chodila na párty, kde jsem pila alkohol," přiznává Rebecca. Její tělo se začalo rychle měnit. Kila navíc jí už byla viditelná i v obličeji a Rebecca se na fotografiích přestala poznávat.

Po naplánování dovolené na Jamajce se Rebecca rozhodla radikálně zhubnout. "Nechtěla jsem si zpětně při pohledu na fotky z dovolené vybavovat, jak tlustě jsem se cítila, ale to, kolik zábavy jsem si užila," vzpomíná na svou motivaci k hubnutí Rebecca.

Se sto deseti kilogramy se pustila do diety a podařilo se jí zhubnout o pětačtyřicet kilogramů. Tak velké redukce váhy docílila pomocí tří změn.

1. Počítala kalorie

Rebecca se rozhodla mít nad kaloriemi kontrolu, a tak si stáhla mobilní aplikaci, do které si jídlo zapisovala. Aplikace jí přednastavila přesné množství kalorií, které by měla přijmout, a Rebecca si následně do aplikace zapisovala i výdej při cvičení. 

Pomocí počítání kalorií zhubla Rebecca o třiačtyřicet kilogramů. Poté se rozhodla přejít na způsob stravování zvaný IIFYM (If It Fits Your Macros). U počítání kalorií zůstala, ale začala si hlídat i příjem jednotlivých živin. Měla tak přehled o tom, kolik přijala bílkovin, sacharidů i tuků. 

2. Povolila si jíst "volněji" 

"Rozhodla jsem se v režimu trochu zvolnit," říká Rebecca. Nechtěla si ale narušit svůj pokrok v hubnutí, a tak se začala řídit pravidlem 80/20. Z osmdesáti procent jedla zdravě a zbylých dvacet procent pokryla potravinami, které do zdravého stravování tak úplně nepatří.

Její jednodenní typický jídelníček:

Snídaně: špenátová omeleta z bílků s nízkotučným sýrem, nízkotučný řecký jogurt s arašídovým máslem, káva se smetanou a cukrem

Oběd: grilované kuře se zelenými fazolkami a baby karotkami

Svačina: nízkokalorický bagel s taveným sýrem nebo nízkotučným žervé

Večeře: losos s malou porcí batátů a opečený chřest

Dezert: čokoládová proteinová tyčinka

3. Cvičila téměř každý den

"Cvičila jsem většinou hodinu denně," tvrdí Rebecca. Její týden tak většinou vypadal takto:

Pondělí: 60 minut skupinového cvičení s činkami + 25 minut rychlé chůze na schodech (tzv. StairMaster)

Úterý: 50 minut spinningu

Středa: 45 minut rychlé chůze na schodech + 20 minut posilování

Čtvrtek: domácí cvičení podle DVD (kombinace kardia a posilování)

Pátek: 30 minut spinningu + 30 minut posilování

Sobota: 60 minut rychlé chůze na schodech + 30 minut posilování na strojích

Neděle: běh (8 až 16 kilometrů)

Klesající číslo na váze bylo pro Rebeku neuvěřitelně motivující. Jelikož ani jako malá holka nebyla vyloženě hubená, vidět na sobě tak velké změny – to vnímala jako něco šíleného. "Dokonce i mé prsty se o několik čísel zmenšily," popisuje průběh hubnutí Rebecca.

Poprvé v životě si dokázala sebevědomě obléct plavky a ukázat své ploché bříško. Její obličej se také změnil k nepoznání. Na veřejnosti ji nepoznala ani její vlastní máma.

Rebecca  začala i s chutí vařit. Fitness se pro ni stalo zálibou. Zatímco na střední škole byla v běhu na čas vždy poslední, teď má za sebou dva půlmaratony. "Úspěch se stal závislostí," tvrdí Rebecca, která dnes ve svých sedmadvaceti letech motivuje desítky tisíc lidí denně.

Na Instagramu sdílí zdravé recepty, upocené fotografie ze cvičení a dokumentuje proměnu v podobě srovnávacích fotografií "před a po".

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji