Matka tří dětí kvůli omylu nemocnice zhubla o osm velikostí!

Vážně je to jedna a ta samá žena?
Foto: Profimedia.cz
28. ledna  2017 
 06:00

Amanda Jones šla do nemocnice na běžnou operaci kýly. Když ji posadili do místnosti, kde měla vyčkat příchodu lékaře, libovala si, jak tu mají pohodlné židle. Inu, ještě aby ne, když si platím nadstandard, radovala se. Jenže pak zjistila ten omyl, který se jí stal osudným. Ale v dobrém slova smyslu. 

Amanda má tři děti, ve věku od třinácti do osmnácti let. Za tu dobu se jí podařilo přibrat pěkných pár desítek kilogramů. Nikdy se příliš nežinýrovala s tím, co a kolik toho sní. A když po každém těhotenství ještě trochu více nakynula, mávla nad tím rukou. Původně začínala s velikostí 12, skončila u 24.

Amanda příliš svůj vzhled neřešila.
Autor: Profimedia.cz

Měla ráda brambůrky, kterých zvládla sníst za den i několik pytlíčků. Stejně tak další produkty z fast foodů a polotovary plné sacharidů a nasycených kyselin. To se muselo podepsat i na jejím zdravotním stavu. 

Pár kroků, víc ani ťuk

"Sotva jsem chodila a už po pár krocích jsem se děsně zadýchala. Když jsem šla s dětmi do parku, mohla jsem maximálně tak sedět někde v povzdálí a pozorovat je," vzpomíná na horší časy Amanda. Její klouby pod velkou váhou trpěly, a tak v obou kolenou se brzy objevila osteoartritida. 

Amanda se svým manželem.
Autor: Profimedia.cz

Lékař jí řekl, že by potřebovala kloubní náhradu, ale že je na to ještě moc mladá. "Některé dny jsem ani nemohla chodit, musela jsem být zavřená doma a tiše trpět," vypráví. To vše ale skončilo v roce 2015. 

Banální operace jí změnila život

Tehdy šla do nemocnice na banální operaci kýly. Tou dobou si platila nadstandardní pojištění. Sestřičky ji posadily do místnosti, aby tam počkala na doktora. Mezitím si Amanda užívala, jak pohodlné židle tam jsou. Moc dobře znala ten pocit, když se do sedadla nemohla pořádně opřít a posadit se. Zkrátka jí byla malá. To však nyní nepociťovala. Pak přišla ta rána. 

Amanda zhubla z velikosti 24 na velikost 8.
Autor: Profimedia.cz

Omylem ji poslali do místnosti, kde se připravují pacienti na bandáže žaludku. Není se ale ani moc čemu divit, že si ji spletli. V tu chvíli si ale Amanda uvědomila, že takhle to dál nejde a musí se sebou něco začít dělat. 

Zvládla to sama

Místo toho, aby v nemocnici rovnou navštívila lékaře, který by jí pomohl, vydala se do centra zdravého životního stylu. Chtěla to zkusit svépomocí, zdravým stravováním a sportem. Místo stánků s rychlým občerstvením začala navštěvovat obchody s čerstvým jídlem a doma nastala revoluce ve vaření. Zelenina, ovoce, obiloviny, celozrnné výrobky, maso, většinou libové, a hlavně žádné brambůrky. K tomu začala cvičit, šestkrát týdně se potila v rytmu pilates, zumby, spinningu a plavání. 

To vše přineslo kýžené ovoce. Po ani ne dvou letech se jí podařilo zhubnout na velikost 8. Z původní 24. 

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji