Výživový poradce Petr Havlíček: Existuje jedna dieta, která není žádné zlo. A organismu prospěje!

Video se připravuje ...

Výživový poradce Petr Havlíček: Tahle dieta není žádné zlo. A organismu prospěje!

24. března  2023 
 05:00

Známý výživový poradce otevřeně mluví o tom, která z moderních diet může dobře fungovat a za jakých podmínek. Jak na ni správně, aby měl organismus navíc z hubnutí i benefity? A co Petru Havlíčkovi nejvíce vadí na trendech v hubnutí?

„Vždycky musí platit to, že ten příjem je potřeba, aby byl o trošku nižší než výdej, ale je potřeba myslet na to, že organismus je plastický nebo metabolismus je trošku plastický. A čím více budu snižovat, tím větší budu mít problém. Takže já nepotřebuju snižovat příjem a zvyšovat výdej, já potřebuju v podstatě rozfungovat něco, čemu se říká metabolický obrat, se zachováním určitého energetického deficitu,“ říká Petr Havlíček.

A co si známý výživový poradce myslí o veganství? „Takový ten obrovský tlak na veganské stravování s tím, že to je samospása, nebo respektive spása této planety, je problém kvůli tomu, že to veganství je velmi často postaveno právě na vysoce průmyslově zpracovaných potravinách, které mají nahrazovat maso, uzeniny, sýry atd. A vlastně ta konzumace těch vysoce průmyslově zpracovaných potravin spíš víc problémů způsobí, než následně vyřeší,“ dodává Petr Havlíček.

Která dieta je tedy podle Petra Havlíčka nejideálnější? A jak na ni? Dozvíte se v úvodním videu!

Autor: Tereza Víchová, Martina Miláčková

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji