Pět zdravých svačin do 250 kalorií. Pochutnejte si při dietě i na dortíku!

  • Pět zdravých svačin do 250 kalorií. Pochutnejte si při dietě i na dortíku!
    9. července  2018 
     06:00

    Řešit svačinu ve spěchu nikdy nedopadá dobře. Nenechávejte proto nic náhodě a vyzkoušejte tyhle chutné zdravé svačiny s sebou, které vás budou bavit! Jejich příprava vám nezabere více než pár minut, a pochutnáte si dokonce i na dortíku!

  • Řecký nízkotučný jogurt s malinami a oříšky

    Autor: iStock.com

    Rychlou sladkou svačinkou je řecký jogurt s nižším obsahem tuku. Do něj zamíchejte lžičku chia semínek, která jsou považována za superpotravinu a mají vysoký obsah vlákniny. Semínka v jogurtu vytvoří gel a zvětší objem jídla.

    Do jogurtu také zamíchejte oříšky. Sáhněte například po vlašských, které obsahují široké spektrum vitaminů B a jsou zdrojem zdravých tuků. Nakonec jogurt ozdobte lesními plody, jako jsou borůvky nebo maliny, které mají nízký podíl cukru.

    Přibližná kalorická hodnota: 250 kcal

  • Rýžový chlebíček s arašídovým máslem a banánem

    Autor: iStock.com

    Velkým hitem v dnešní době jsou oříšková másla! Arašídy jsou sice původem luštěniny, ale právě díky tomu obsahují vyšší podíl bílkovin.

    Vyzkoušejte arašídové máslo na rýžovém chlebíčku a servírujte ho s nakrájenou polovinou banánu. Nakonec banán posypte špetkou mleté skořice.

    Přibližná kalorická hodnota (2 ks): 230 kcal

  • Šunkové rolky s křenem

    Autor: iStock.com

    Šunkové rolky patří k tradičním předkrmům, které se podávají na svatbách nebo oslavách. Připravte si je v dietní verzi na svačinu!

    Budete potřebovat tři plátky vysokoprocentní kuřecí šunky. Nízkotučný tvaroh umíchejte dohladka a přidejte čerstvě nastrouhaný křen. Pokud nemáte rádi křen, můžete dát česnek. Pomazánku dochuťte solí a pepřem, popř. bylinkami. Lžící naplňte šunku a smotejte ji do ruliček.

    Přibližná kalorická hodnota: 180 kcal

  • Tortilla – jednohubky se šunkou a sýrem

    Autor: iStock.com

    Klasické jednohubky se moc do diety nehodí, ale co kdybyste při jejich přípravě použili tortillu? Množství vám kaloricky pokryje dvě porce, a tak ušetříte čas při chystání jídla na druhý den.

    Jednu celozrnnou tortillu potřete trochou kečupu, nejlépe slazeného stévií, popř. lžící plnotučné hořčice. Na tortillu položte stogramové balení kuřecí šunky a čtyři plátky třicetiprocentního sýru. Můžete přidat i listový salát nebo baby špenát.

    Tortillu zatočte a konec potřete trochou žervé, aby držela tvar. Nakonec ji nakrájejte na jednohubky a můžete servírovat. Tortillu lze také zapéct.

    Přibližná kalorická hodnota (1 porce): 240 kcal

  • Čokoládový dortík za pět minut

    Autor: iStock.com

    Pojem mugcake v překladu znamená hrníčkový dortík. Jeho příprava vám zabere sotva pět minut. Je však nezbytné použít mikrovlnnou troubu. 

    Na jeden mugcake budete potřebovat: 1 bílek, 30 g mletých ovesných vloček, 10 g posekaných oříšků, 1 lžíci datlového sirupu nebo jiného sladidla, 1 lžičku holandského kakaa, špetku kypřicího prášku, popř. trochu vody.

    Těsto by mělo mít hustou, ale stále tekoucí konzistenci.

    Vše smíchejte už v hrníčku a vložte do mikrovlnné trouby, nechte v troubě přibližně na jednu minutu při výkonu 600 W.

    Přibližná kalorická hodnota: 250 kcal

/
Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji