Honí vás mlsná? 8 zaručených tipů, jak ošidit vlastní jazyk!

  • Honí vás mlsná? 8 zaručených tipů, jak ošidit vlastní jazyk!
    11. května  2017 
     06:00

    Celý den počítáte kalorie, přežvykujete salátové listy a vážíte plátky krůtí šunky? Večer přijdete domů a první, co uděláte, je, že strčíte popcorn do mikrovlnky? Nemůžete si pomoct a popcorn zajíte ještě tabulkou čokolády? Pokud nedokážete zkrotit své chutě, máme pro vás tipy, které zaberou hned!

  • Pijte vodu

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Máte neodolatelnou chuť na něco sladkého, ale držíte si linii? Zkuste vydržet patnáct minut a vypijte mezitím sklenici vody. Jak se říká: "Hlad je jen převlečená žízeň." A pro chutě to platí dvojnásob! Voda vás zasytí a zneutralizuje vaši dutinu ústní. Mimo to pročistí váš organismus a nenechá ve vašem těle ani kalorii navíc.

    Video se připravuje ...
    Chcete zhubnout rychleji? Zvyšte příjem tekutin! • VIDEO: Igor Hellebrandt

  • Jděte běhat

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Jakýkoliv sport nebo pohyb podporují tvorbu endorfinu v těle. Tento hormon štěstí vám pomůže zlepšit náladu a vy díky tomu nebudete mít potřebu sahat po jídle. Navíc budete mít ze sebe tak dobrý pocit, že si tabulku čokolády zaručeně rádi odpustíte.

  • Mějte eso v rukávu

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Ať už vás přepadnou chutě kdekoliv, buďte na jejich zahnání vždycky připraveni. Nejsnazší je mít po ruce balíček peprmintových žvýkaček. Žvýkačka bez cukru vám pomůže zahnat chuť na slané i sladké, osvěží váš dech a bude vás stát pouze 3 kalorie navíc.

    Víte o dalších důvodech, proč jíte, i když máte hlad? Čtěte o nich zde na mojezdraví.cz

  • Žvýkejte hřebíček

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Hřebíček má hned několik výhod. Vedle svých anestetických schopností, díky nimž znecitliví vaši dutinu ústní, a doslova vás tak na moment připraví o chutě, je hřebíček přínosný vašemu zdraví. Používá se jako prevence zubního kazu, podporuje činnost srdce, pročišťuje tělo a působí i jako účinné afrodiziakum.

  • Jezte pravidelně

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    To, že byste měli jíst pravidelně, jste zaručeně slyšeli tisíckrát. Ale věděli jste, že pravidelný jídelníček ovlivňuje vaše chutě? Měli byste jíst každé tři hodiny malé a zdravé porce. Vaše tělo bude díky tomu neustále příjemně zasycené, a tak si nebude vytvářet chutě na zakázané mlsání.

  • Přechytračte chutě

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Rada jako v pohádce Sůl nad zlato. Co je sladké, nemusí být slané! Ať už ale máte chuť na slané nebo na sladké, zaručeně ji přebije hořké. Ideálním pomocníkem je grapefruit. Jeho šťáva je plná vitaminů, minerálů a zdraví prospěšných látek. Zařaďte ho do svého jídelníčku a dejte si grapefruit k snídani. Nastartuje váš metabolismus.

    O další potravinách, které pomáhají hubnout, čtěte zde.

  • Jděte spát

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Pokud vás chutě přepadnou večer, není nic lepšího než se připravit na spánek. Dostatek spánku dá vašemu tělu potřebnou energii, kterou nebude muset dohánět chutěmi na sladké. Vyčistěte si zuby a převlečte se do pyžama. Nemusíte si nutně lehat do postele, ale buďte připraveni na to, že už se blíží konec dnešního dne. A můžete se začít těšit na snídani.

  • Ovládejte se

    ...
    Autor: shutterstock.com

    To je vám asi jasné, ale je to skutečně rada nad zlato. Pokud vás honí mlsná, nenechte se okamžitě unášet chutěmi vašeho těla. Zastavte se, zamyslete se a zkuste s tělem bojovat. Vezměte si tuto zkoušku jako bobříka odvahy. Pozor si dávejte především na takzvané situační chutě. Jsou to jen zažité zlozvyky. Nemusíte mít ke každé kávě malý dortík nebo ke každému doušku červeného kousek sýra. Zatněte zuby a dokažte si, že si umíte dát pivo bez utopence.

/
Autor: Rebeka Stoklasová

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji