Až čtyři kila měsíčně dole! Jak bez utrpení snížit denní příjem o 2000 kJ?

  • Až čtyři kila měsíčně dole! Jak bez utrpení snížit denní příjem o 2000 kJ?
    19. dubna  2017 
     06:00

    Odpíráte si těžko některé požitky, které vám brání v hubnutí? Poradíme vám, jak vyřadit ze svého jídelníčku až 2000 kilojoulů, neboli nějakých 500 kalorií denně, aniž by vás to nějak trápilo, aniž byste trpěli hlady či nezvladatelnými chutěmi. Díky tomu můžete za jediný měsíc shodit dvě až čtyři kila. 

  • Nejezte před televizí

    Jíst u televize je jako pustit si výživu do žíly, nevíte co konzumujete.
    Autor: iStock.com
    Pokud jíte přímo před televizí, nevnímáte, kolik toho sníte, a je velká pravděpodobnost hraničící s jistotou, že toho sníte víc. Pokud před televizí jíte opravdu často, jen odbouráním tohoto zvyku můžete zhubnout opravdu trvale. Jezte u stolu, soustřeďte se na to, co jíte, a svému jídlu vyhraďte čas. Je to přece příjem energie pro vaše tělo a kdo jiný by mu měl věnovat přiměřenou pozornost?

  • Omezte salátové zálivky

    Salát
    Autor: shutterstock.com
    Saláty jsou alfou a omegou všech diet. Jenže aby byly lepší a daly se jíst častěji, zpestřujeme si přísun zeleniny chutnými zálivkami. Ty pak mohou z dietní pochoutky udělat až dvojnásobnou kalorickou bombu. Stejně tak pokud v salátu máte slaninu, sušené ovoce, krutony, ořechy nebo v nejhorším případě majonézu. Nejlepší je použít olivový olej a citronovou šťávu.

  • Nedojídejte

    oběd
    Autor: iStock.com
    Jak je těžké se zbavit tohohle zlozvyku, ví každý, kdo prošel socialistickým systémem stravování. Dojídat se muselo a bylo to řádně kontrolováno, a tak byli žáci stále vynalézavější ve schovávání zbytků jídla pod stolem nebo za topením. Ale už nejste ve škole. To vy si rozhodujete, kolik toho vaše tělo potřebuje. Existují dokonce diety založené na tom, že necháte čtvrtinu jídla na talíři. Pokud s tím máte stále problém a neradi plýtváte, nechte si čtvrtku jídla jako svačinu.
    Video se připravuje ...
    Zlozvyky, kterých se zbavte, pokud chcete trvale zhubnout • VIDEO: iStock.cz/mojezdravi.cz/ccmixter.org

  • Vyspěte se

    ..
    Autor: iStock.com
    Nedostatek spánku přímo přispívá k obezitě. Tělo se nestíhá regenerovat a nastartovat správně metabolismus. Vědci dokonce spočítali, že pokud spíte méně než 5 a půl hodiny denně, je to, jako byste hned při probuzení obohatili svůj energetický příjem o jednu střední svačinku.

    Video se připravuje ...
    Podívejte se na deset tipů, jak se lépe vyspat • VIDEO: Markéta Tošnarová / iStock.com

  • Zaplňte se

    Vajíčka zasytí na dlouhou dobu.
    Autor: iStock.com
    Taková vajíčka natvrdo k snídani nejsou vůbec špatnou volbou. Zaplní žaludek na dlouhou dobu a díky tomu toho sníte později méně. Stejně jako když si dáte polévku (zapomeňte na krémové) před jídlem, druhé jídlo byste pak měli sníst o polovinu menší. Pokud ne, nejíte z hladu, ale ze setrvačnosti.

    Další jednoduché, ale účinné rady, jak snížit denní příjem kalorií, najdete na mojezdravi.cz

     

/
Autor: Kateřina Erbsová
Klíčová slova:

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji