Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

7 vět, které ženatí muži úplně nesnášejí! Jak to říct, aby poslouchal?

  • Já vím, že je pozdě, ale... nenamáhejte se. Tahle debata pravděpodobně nebude mít cenu.
    17. června 2016 | 06:00

    Jsou to ošemetné situace. Potřebujete mu něco říct, ale tušíte, že na to není vhodná chvíle nebo že by se ho to mohlo dotknout. Třeba to, že mu z těch kalhot už fakt leze pupek nebo že tu vyrážku už doma asi nevyléčí. Partner – pochopitelně – reaguje podrážděně a výsledek je ten, že se nic nestane.

  • Já vím, že je pozdě, ale...

    Švédští vědci přišli s alarmující teorií a tvrdí: Máte televizi v ložnici? Hrozí vám rakovina!
    Autor: scom
    "Já vím, že je pozdě a jsi unavený, ale..." Často máme my ženy pocit, že je potřeba ještě něco probrat a bude to jen chvilka. "To mě vždycky spolehlivě vytočí," říká pětapadesátiletý Petr. "Ano, je pozdě. Ano, jsem unavený. Tak proč mě nenechá bejt? Pokud je to životně důležité téma, nemusí k tomu být tento úvod. Pokud ne, nejde to nechat na jindy?" Pokud je potřeba domluvit něco na ráno, může se to odehrát rychle a bez zbytečných úvodů. Pokud máte něco, "o čem je potřeba si promluvit", smiřte se s tím, že pokud je opravdu pozdě a pokud je opravdu unavený, stejně žádné smysluplné konverzace nedocílíte. Pokud chcete něco probrat, domluvte se spíš jen na čase, kdy si budete povídat.
  • Nechtěl by sis vzít radši něco jiného?

    Pokud chcete mít partnera oblečeného podle svých představ, musíte zapojit svou diplomacii.
    Autor: profimedia.cz
    Ano, tyhle krátké kraťasy byly možná před deseti lety v kurzu a tehdy možná i vašemu partnerovi slušely. Jenže časy se mění a tělesné proporce také. Na druhou stranu – copak vy jste nějakým arbitrem toho, v čem JEMU je pohodlně a v čem ON se cítí dobře? "Moje žena řeší oblečení a nosí to, co nosí všichni ostatní. Já to ale tak mít nechci," říká třiačtyřicetiletý Jan. "Někdy se jí podaří koupit mi kousek, který se přirozeně infiltruje do mého šatníku a který si oblíbím. Ale nesnáším, když mění můj vkus." Ne každému muži můžeme rovnou říct: to nenos! Některým může připadat, že je chceme až příliš ovládat.
  • Měl by sis zajít k doktorovi

    Muži a ženy vnímají akutní bolest jinak. Bolest je však dobrým signálem, že se něco děje. Lidé, kteří vůbec bolest necítí, žijí kratší dobu.
    Autor: www.profimedia.cz
    "Začínám mít strach zeptat se ženy, jestli nemá něco na bolení hlavy, když v lékárně prášky dojdou," svěřuje se sedmatřicetiletý Dominik. "Vždycky to skončí litanií: že jím moc uzenin, piju hodně čaje, že se nehýbu, že jím moc léků na bolest a že bych si měl zajít k doktorovi. Já to vím sám moc dobře, ale když se ptám na léky, potřebuji úlevu teď hned. Kdybych přemýšlel o tom, ke kterému doktorovi zajít, zeptám se asi trochu jinak, ne?"
  • Nesnáším, když...

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Tady si položme základní otázku: čeho chceme docílit? Chceme, aby nedával to špinavé nádobí do dřezu, ale rovnou do myčky? Pak na to jděme jinak než za použití věty typu "nesnáším, když..." Zkuste naopak chválit, když nastane ta žádoucí situace. "Vždycky mi pomůže, když..." "Mám radost, žes....". Prověřený způsob, jak toho získat mnohem víc.
  • Možná mi raději příště dej poukázku

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Dostanete dárek a on nějak nesedne. Velikostí, vkusem, čímkoliv. Jenže ten, který vám ho dává, se cítí v tu chvíli jako lovec, který vám skládá k nohám kořist. "V tuto chvíli se vždy vyplatí být laskavý a uznalý," říká expert na vztahy Gary Neuman z Miami Beach. "I když máte v tu chvíli pocit, že je to příliš drahá hloupost, nechte si raději návrhy na možné řešení na později." Dejte si odstup alespoň 24 hodin. Na výměnu času dost.
  • My jsme s Milanem vždycky...

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Také byste nechtěla být porovnávána s jeho bývalými slečnami. Stejně tak on nemusí žít ve stínu vašeho ex. Jestli jste "s Milanem" dělali něco tak, jak vám to vyhovovalo, zkuste to navrhnout, ale "Milana" z kapsy určitě nevytahujte.
  • Ano, ale...

    ...
    Autor: Shutterstock
    "Tohle je nejpodlejší finta ze všech. Slyšíte ano, trochu se uklidníte, a pak přijde to ale, které najednou smaže všechno, na čem jste se předtím domluvili nebo co jste řekl," říká pětatřicetiletý Mirek. "Ano-ale znamená, že debata bude pokračovat donekonečna, a v tu chvíli vypínám."

Autor: is
Diskuse ke článku
.