Video na ploché břicho: Zpevněte si střed těla – nejen do plavek

Video se připravuje ...

6. června  2022 
 06:00

Jak posílit střed těla? Ve dvanáctiminutovém videu to předvede blogerka a sportovkyně Kristýna Juřicová. Silný core je důležitý nejen pro krásnou postavu.  Díky němu jsme vzpřímení, nebolí nás záda a jsme vitálnější.

Stabilita těla a postavy je také závislá na středu těla. Core, který je pevný a posílený, zlepšuje flexibilitu, rovnováhu, sílu a vytrvalost. Svaly, které jsou hloubkové, nám slouží jako vzpřimovač páteře a pánevního dna. Pokud na coru budeme pracovat, nebude nás bolet v kříži, v kolenou, nebo dokonce v ramenou nebo celých zádech. A to my přece chceme, že?

 

 

Proč je střed těla tak důležitý?

Co je opět důležité zmínit, je dýchání při provádění cviků. Pokud se naučíme vnímat své tělo, svůj dech, máme vyhráno. "V břiše máme energii, která potřebuje proudit. Ta je ale z našich sedavých prací nebo z nedostatku pohybu zaseklá. Střed těla, když je posilován, pomáhá fungovat této síle a díky ní jsme schopny být připravenější na těhotenství a porod," říká Kristýna Juřicová.

 

Kdy cvičit?

Zároveň Kristýna doporučuje cvičit sekvenci spíše v ranních nebo odpoledních hodinách. Vyhněte se večernímu posilování a cvičení. "Tělo kvůli tomu v noci pracuje místo toho, aby nabralo sílu na další den," dodává blogerka.

 

Autor: red

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji