Blesková jablečná dieta: Zhubnete o dvě kila za pár dnů a pročistíte si tělo!

  • Blesková jablečná dieta: Zhubnete o dvě kila za pár dnů a pročistíte si tělo!
    10. května  2018 
     06:50

    Jablečná dieta má vrátit chybějící elán a jako bonus vám ještě pomůže shodit několik kilo navíc. Skvělá je už samotná příprava. Nakoupíte kila jablek a obrníte se trpělivostí, protože pečivo a šunka jsou pro vás na chvíli tabu. Nic víc nemusíte, ale lehké to stejně není.

  • Strádat nebudete

    Autor: Shutterstock.com
    Jablečná dieta není o tom, že budete strádat. Také to není mezi dietami žádný nováček. Ostatně svým klientům ji ordinoval už v první polovině dvacátého století slavný jasnovidec a otec celostní medicíny Edgar Caycey.

    Je několik způsobů, jak ji držet. Buď se můžete zaměřit na to, že budete jíst po dobu jednoho až tří dnů pouze jablka, nebo si dáte jablečnou dietu trochu jinak, a to jako předkrm před každým jídlem, kterého pak sníte méně.

  • Když nejíte nic jiného

    Autor: Shutterstock
    Pokud se rozhodnete pro první variantu, čeká vás jeden až tři dny jen o jablkách. Výhody jsou v tom, že to není drahé a zároveň se tělo odlehčí. „Jablečná dieta je obecně dobrá na rychlé zhubnutí a detox organismu,“ říká trenérka a výživová poradkyně Marcela Hoyerová. Když tělo dostává jen jednu potravinu, je pro něj proces trávení snazší. Navíc se nemusíte hlídat v množství. Prostě jíte, jak chcete a kdy chcete, a nemusíte se stresovat z toho, že se dostaví vlčí hlad. Určitě je dobré střídat způsoby přípravy jablek. Víc si pochutnáte a nebude to taková nuda.
  • Jablka před jídlem

    .
    Autor: Shutterstock.com
    Pokud se rozhodnete pro variantu č. 2, sníte před každým jídlem jedno jablko, a tím do těla dostanete dostatek vlákniny. Organismus se zasytí, a vy toho pak nesníte tolik jako obvykle.

    Důležitý je pitný režim. Ideálně nesycená voda a bylinné čaje. Příjmem jablek se tělo hodí do úsporného módu a dodržením pitného režimu se podpoří detoxikace. Voda jednoduše odplaví toxiny pryč z těla.

  • Den po detoxu

    Autor: Shutterstock.com

    Až se rozhodnete jablečnou dietu ukončit, dbejte na to, aby první normální jídlo bylo lehké. Dát si třídenní detox o jablkách a pak skončit ve fast foodu není ideální. Tělo by dostalo velkou ránu a vaše snaha by vyšla naprázdno.

    Jsem jednoznačně pro to jablečný detox alespoň vyzkoušet. Jediné, co je třeba si uvědomit, je to, že žádný detox by neměl být prvotně prováděn za účelem hubnutí, ale spíš kvůli tomu, že chceme dát svému tělu na chvilku pohov. Jablečná dieta je skvělý způsob, jak odlehčit tělu, pročistit pleť a zhubnout. A není navěky, takže se dá vydržet.

  • Jak je jíst?

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Jablka nemusíte jen okusovat, můžete si dietu i trochu osvěžit!

    • Strouhaná jablka se skořicí – jablka nastrouhejte nahrubo, posypte zlehka skořicí, neloupejte. Slupka obsahuje vysoký podíl vitaminů.
    • Jablečná kaše – nastrouhaná jablka (bez slupky) krátce poduste, přidejte lžičku medu a trochu mletého hřebíčku.
    • Jablečný salát – jablka oloupejte a nakrájejte na malé kousky, zalijte šťávou z jablek, posypejte mletými oříšky a nechte 30 minut uležet v ledničce.

/
Autor: Blanka Kubíčková

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji