Středa 6. listopadu 2024
Svátek slaví Liběna, zítra Saskie
Oblačno 9°C

Klasická česká bramboračka

9. března 2009 | 11:31

Přáli jste si umět uvařit tu nejklasičtější bramborovou polévku? Teď máte šanci. Naučí vás ji krok za krokem Milan Hořejš, šéfkuchař proslulé vinárny V Zátiší v pražské Liliové ulici.

Tato restaurace se umístila v Maurerově výběru Grand Restaurant 2009 jako pátá nejlepší u nás. Bramboračka se zde běžně neservíruje, ale Milan Hořejš si ji vaří v létě na chatě.

Připravte si:
1 větší cibuli, paličku česneku, 300 g mrkve, 300 g petržele, 300 g celeru, hrst sušených hub, 100 g másla, 100 g hladké mouky, 500 g brambor, asi litr kuřecího vývaru, sůl, kmín, majoránku, černý pepř (platí pro čtyři osoby)

Jak na to - krok za krokem

Autor: Eva Michorová