Budete potřebovat (na 10 porcí):
cca 0,5 kg drštěk (zkuste vepřové žaludky, jsou sice málo k sehnání, ale jejich chuť je prý jemnější a navíc nepůsobí tak chlupatě)
10 dkg sádla (půlku na osmažení cibule a druhou na jíšku)
5 dkg hladké mouky
1 litr hovězího vývaru
1 cibuli
papriku
sůl
česnek
kmín
pepř
majoránku
Postup krok za krokem:
1. Vaření drštěk je základ. Nepříjemného pachu je zbavíte, když je dvakrát po sobě budete ve vodě vařit asi 20 minut, pokaždé vodu slijete a dáte novou, potřetí je vařte doměkka. Maso nakrájejte na proužky.
2. Na sádle orestujte cibuli dozlatova, přidejte dva rozmačkané stroužky česneku.
3. Přidejte mletou papriku a zasmahněte. Pozor! Papriku nespalte, jinak bude polévka hořká.
4. Po zasmahnutí zalijte horkým vývarem (třeba z kostky).
5. Přidejte nakrájené dršťky a nechte ještě chvíli vařit – pokud je maso měkké, stačí pár minut.
6. Zatáhněte jíškou ze sádla a hladké mouky (můžete i kupovanou).
7. Nakonec přidejte sůl a koření podle chuti.