Bramboračka je česká klasika!
5
/
13
Prohlédnout znovu
Bramboračka je česká klasika!
Připravte si všechny potřebné ingredience...
|
Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
1. Do hrnce dáme máslo a najemno nakrájenou cibuli
|
Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
2. Přidáme kmín a za stálého míchání necháme zesklovatět
|
Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
3. Přidáme mouku, smícháme s máslem a cibulí tak, aby vznikla jíška. Maličko opražíme, ale pozor: Dozlatova, nikoli dohněda.
|
Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
4. Vlijeme kuřecí vývar, metlou ho šleháme dohladka, aby nevznikly hrudky. Vaříme asi půl hodiny.
|
Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
5. Mezitím si připravíme další nádobu. Propláchneme sušené houby, dáme je do studené vody a vaříme asi dvacet minut.
|
Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
6. Do polévky postupně přidáváme celer, petržel, mrkev, vše nakrájené na kousky
|
Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
7. Přidáme též na kousky nakrájené brambory
|
Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
8. Nesmíme zapomenout ani na česnek
|
Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
9. Ochutíme majoránkou, černým pepřem a osolíme
|
Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
10. Vlijeme sušené houby, které jsme předtím přibližně dvacet minut povařili
|
Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
11. A můžeme servírovat, polévka je hotová
|
Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
'Těším se na léto, až budu přidávat na chatě do bramboračky houby čerstvé,' říká šéfkuchař Milan Hořejš.
|
Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
Jaký bude rok 2025 z hlediska numerologie? Spočítejte si své číslo a odhalte budoucnost
Slavné krásky, které se letos ukázaly bez make-upu: Poznáváte je?
Denní horoskop na pátek 27. 12. 2024: Koho dožene povánoční shon?
Odpočinek, který léčí. V čem všem pomáhají filmy vaší psychice?
Jak se daří sourozencům Agáty Hanychové? Vincent je herec, Cyril podniká a Kordula jezdí parkur
Maraton slev začíná: Jak se nenapálit, kdy nakupovat a co pořídit? Tyhle tipy radí stylistka!