Bramboračka je česká klasika!
2
/
13
Prohlédnout znovu
Bramboračka je česká klasika!
Připravte si všechny potřebné ingredience...
|
Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
1. Do hrnce dáme máslo a najemno nakrájenou cibuli
|
Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
2. Přidáme kmín a za stálého míchání necháme zesklovatět
|
Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
3. Přidáme mouku, smícháme s máslem a cibulí tak, aby vznikla jíška. Maličko opražíme, ale pozor: Dozlatova, nikoli dohněda.
|
Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
4. Vlijeme kuřecí vývar, metlou ho šleháme dohladka, aby nevznikly hrudky. Vaříme asi půl hodiny.
|
Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
5. Mezitím si připravíme další nádobu. Propláchneme sušené houby, dáme je do studené vody a vaříme asi dvacet minut.
|
Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
6. Do polévky postupně přidáváme celer, petržel, mrkev, vše nakrájené na kousky
|
Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
7. Přidáme též na kousky nakrájené brambory
|
Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
8. Nesmíme zapomenout ani na česnek
|
Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
9. Ochutíme majoránkou, černým pepřem a osolíme
|
Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
10. Vlijeme sušené houby, které jsme předtím přibližně dvacet minut povařili
|
Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
11. A můžeme servírovat, polévka je hotová
|
Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
'Těším se na léto, až budu přidávat na chatě do bramboračky houby čerstvé,' říká šéfkuchař Milan Hořejš.
|
Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
Baleríny v novém kabátě, které vás omladí: Nosí se i u královského dvora
Denní horoskop na pátek 29. 3. 2024: Střelce čekají nové zážitky, Lvi ukážou svou odvahu
Jaký účes byl trendy v roce, kdy jste se narodila? Zjistěte to!
Bývali přáteli, dnes si nemůžou přijít na jméno. Proč se tyto celebrity rozhádaly?
5 signálů, které prozradí, že jste potkali někoho z minulého života
Jak reagujete na nevěru, když se provalí? Blíženci jsou agresivní, Ryby pláčou