Bramboračka je česká klasika!
3
/
13
Prohlédnout znovu
Bramboračka je česká klasika!
Připravte si všechny potřebné ingredience...
|
Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
1. Do hrnce dáme máslo a najemno nakrájenou cibuli
|
Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
2. Přidáme kmín a za stálého míchání necháme zesklovatět
|
Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
3. Přidáme mouku, smícháme s máslem a cibulí tak, aby vznikla jíška. Maličko opražíme, ale pozor: Dozlatova, nikoli dohněda.
|
Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
4. Vlijeme kuřecí vývar, metlou ho šleháme dohladka, aby nevznikly hrudky. Vaříme asi půl hodiny.
|
Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
5. Mezitím si připravíme další nádobu. Propláchneme sušené houby, dáme je do studené vody a vaříme asi dvacet minut.
|
Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
6. Do polévky postupně přidáváme celer, petržel, mrkev, vše nakrájené na kousky
|
Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
7. Přidáme též na kousky nakrájené brambory
|
Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
8. Nesmíme zapomenout ani na česnek
|
Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
9. Ochutíme majoránkou, černým pepřem a osolíme
|
Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
10. Vlijeme sušené houby, které jsme předtím přibližně dvacet minut povařili
|
Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
11. A můžeme servírovat, polévka je hotová
|
Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
'Těším se na léto, až budu přidávat na chatě do bramboračky houby čerstvé,' říká šéfkuchař Milan Hořejš.
|
Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
Linda Rybová: Od éterické baletky a pohádkové princezny až po nestárnoucí herečku
Horoskop na víkend 20.–21. 4. 2024: Vodnáři zatouží po nezávislosti, Raci budou hnízdit
Vypadalo to nadějně a teď se neozývá? Odhalte důvod podle znamení zvěrokruhu
Sedmidenní sexuální výzva, kterou zvládne každá z vás. Sex bude zase stát za to!
To nejlepší z korejské kosmetiky: Které produkty by vám neměly uniknout?
8 zázračných bylin, které vám pomohou proti jarní únavě