Logo magazínu

Bramboračka je česká klasika!

3/13
Prohlédnout znovu

Bramboračka je česká klasika!

Připravte si všechny potřebné ingredience... | Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
1. Do hrnce dáme máslo a najemno nakrájenou cibuli | Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
2. Přidáme kmín a za stálého míchání necháme zesklovatět | Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
3. Přidáme mouku, smícháme s máslem a cibulí tak, aby vznikla jíška. Maličko opražíme, ale pozor: Dozlatova, nikoli dohněda. | Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
4. Vlijeme kuřecí vývar, metlou ho šleháme dohladka, aby nevznikly hrudky. Vaříme asi půl hodiny. | Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
5. Mezitím si připravíme další nádobu. Propláchneme sušené houby, dáme je do studené vody a vaříme asi dvacet minut. | Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
6. Do polévky postupně přidáváme celer, petržel, mrkev, vše nakrájené na kousky | Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
7. Přidáme též na kousky nakrájené brambory | Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
8. Nesmíme zapomenout ani na česnek | Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
9. Ochutíme majoránkou, černým pepřem a osolíme | Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
10. Vlijeme sušené houby, které jsme předtím přibližně dvacet minut povařili | Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
11. A můžeme servírovat, polévka je hotová | Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
'Těším se na léto, až budu přidávat na chatě do bramboračky houby čerstvé,' říká šéfkuchař Milan Hořejš. | Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský

Horoskop na další týden: Koho ohrozí kolega v práci a kdo potká životní lásku?

Arabela slaví 45 let. Těchto 10 zajímavostí jste o legendárním seriálu nevěděli!

Seriál Jak jsem poznal vaši matku slaví 20 let: Jak dnes vypadá Ted, Marshal, Robin, Lily a Barney?

Barva roku 2026 podle celebrit: Jak ji nosit, aby lichotila každé postavě?

Nerozlučná dvojice Hezucký a Mareš: Jaký byl příběh přátelství, které vydrželo od začátku až do konce?

Výklad karet Lenormand na prosinec: Koho čeká měsíc plný smůly a koho zasáhne zrada blízké osoby?