Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Delikátní medailonky ze svíčkové

26. prosince 2008 | 08:31

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

600 g svíčkové
20 g hladké mouky
80 g oleje
40 g hořčicového másla (30 g másla a 10 g hořčice)
200 ml husté smetany
50 ml bílého vína
šťávu z 1 citronu
2 lžíce worcesterské omáčky
sůl, pepř

Maso zbavte blan, omyjte a osušte, nakrájejte na silnější, ale menší plátky – medialonky. Mírně je naklepejte, osolte a opepřete.
Autor: z knihy Recepty ze života 16, Ringier Slovakia

Postup:

1. Maso zbavte blan, omyjte a osušte, nakrájejte na silnější, ale menší plátky – medialonky. Na jednu porci počítejte asi 3 až 4 kusy. Mírně je naklepejte, osolte, opepřete, po jedné straně zaprašte moukou a v rozehřátém oleji je opečte dozlatova.

Naklepané, osolené a opepřené medailonky po jedné straně zaprašte moukou a v rozehřátém oleji je opečte dozlatova.
Autor: z knihy Recepty ze života 16, Ringier Slovakia

2. Hotové maso vyjměte, odložte na talíř a zakryjte, aby nevychladlo. Přebytečný tuk slijte a do výpeku přidejte hořčicové máslo, ve kterém medailonky krátce poduste.

Přebytečný tuk slijte a do výpeku přidejte hořčicové máslo, ve kterém medailonky krátce poduste.
Autor: z knihy Recepty ze života 16, Ringier Slovakia

3. Medailonky opět vyjměte. Výpek zahustěte hladkou moukou, přidejte víno, smetanu, šťávu z citronu, worcesterskou omáčku a krátce povařte.

4. Medailonky podávejte přelité smetanovou šťávou. Vhodnou přílohou je dušená rýže nebo brambory.

Medailonky ze svíčkové
Autor: z knihy Recepty ze života 16, Ringier Slovakia

Autor: z knihy Recepty ze života 16, Ringier Slovakia