Budete potřebovat (pro 4 osoby):
600 g svíčkové
20 g hladké mouky
80 g oleje
40 g hořčicového másla (30 g másla a 10 g hořčice)
200 ml husté smetany
50 ml bílého vína
šťávu z 1 citronu
2 lžíce worcesterské omáčky
sůl, pepř
Postup:
1. Maso zbavte blan, omyjte a osušte, nakrájejte na silnější, ale menší plátky – medialonky. Na jednu porci počítejte asi 3 až 4 kusy. Mírně je naklepejte, osolte, opepřete, po jedné straně zaprašte moukou a v rozehřátém oleji je opečte dozlatova.
2. Hotové maso vyjměte, odložte na talíř a zakryjte, aby nevychladlo. Přebytečný tuk slijte a do výpeku přidejte hořčicové máslo, ve kterém medailonky krátce poduste.
3. Medailonky opět vyjměte. Výpek zahustěte hladkou moukou, přidejte víno, smetanu, šťávu z citronu, worcesterskou omáčku a krátce povařte.
4. Medailonky podávejte přelité smetanovou šťávou. Vhodnou přílohou je dušená rýže nebo brambory.