Pondělí 25. listopadu 2024
Svátek slaví Kateřina, zítra Artur
Oblačno, déšť se sněhem 5°C

Plnění ježci z mletého masa

31. října 2008 | 08:16

Také někdy bojujete se svým dítětem, když nechce jíst pokrmy z mletého masa? Zkuste mu místo karbanátků udělat ježky s tajemstvím a uvidíte, že mu zachutná.

Plnění ježci z mletého masa

Doba přípravy: 30 minut
Doba pečení: 25 minut

Plnění ježci z mletého masa
Autor: z knih Recepty ze života 14, Ringier Slovakia

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

250 g mletého vepřového a hovězího masa
4 vejce
100 g žampionů
50 g másla
1 cibuli
1 lžičku petrželové natě
celý pepř
sůl, pepř
těstoviny

Postup:

1. Mleté maso ochuťte solí a mletým černým pepřem. Vejce uvařte natvrdo. Očištěné žampiony osmažte na másle se sekanou cibulí.

2. Uvařená a oloupaná vejce podélně rozpulte. Z vajec vyjměte žloutky, vzniklé jamky vyplňte žampiony a půlky vajec k sobě přiklopte.

3. Vejce obalte mletým masem. Na jedné straně vytvarujte ústa, na místa očí a nosu dejte kuličky černého pepře a místo bodlinek použijte nudle nebo kousky špaget.

4. Připravené ježky vyrovnejte na plech vymazaný tukem, zakryjte je alobalem a upečte. Podávejte s bramborami a se salátem z čerstvé zeleniny.

Autor: z knihy Recepty ze života (14), vydavatelství Ringier Slovakia