Plnění ježci z mletého masa
Doba přípravy: 30 minut
Doba pečení: 25 minut
Budete potřebovat (pro 4 osoby):
250 g mletého vepřového a hovězího masa
4 vejce
100 g žampionů
50 g másla
1 cibuli
1 lžičku petrželové natě
celý pepř
sůl, pepř
těstoviny
Postup:
1. Mleté maso ochuťte solí a mletým černým pepřem. Vejce uvařte natvrdo. Očištěné žampiony osmažte na másle se sekanou cibulí.
2. Uvařená a oloupaná vejce podélně rozpulte. Z vajec vyjměte žloutky, vzniklé jamky vyplňte žampiony a půlky vajec k sobě přiklopte.
3. Vejce obalte mletým masem. Na jedné straně vytvarujte ústa, na místa očí a nosu dejte kuličky černého pepře a místo bodlinek použijte nudle nebo kousky špaget.
4. Připravené ježky vyrovnejte na plech vymazaný tukem, zakryjte je alobalem a upečte. Podávejte s bramborami a se salátem z čerstvé zeleniny.