Sobota 23. listopadu 2024
Svátek slaví Klement, zítra Emílie
Oblačno, sněžení 1°C

Hovězí medailonky s osmaženou zeleninou

Slavnostní medailonky
9. října 2009 | 16:24

Doba přípravy: 1 hodina

Budete potřebovat (na 6 porcí):

6 hovězích medailonků ( ze svíčkové)
6 plátků slaniny
4 lžíce másla
12 cherry rajčátek
2 menší lilky
2 cibule
100 mléka
1 šálek hovězího vývaru
1 lžíci kečupu
50 ml bílého vína
6 pečených brambor
hladkou mouku
olej
mletý pepř
sůl
čerstvé bylinky na ozdobu

Postup:

1. V pánvi rozehřejte 3 lžíce másla. Přidejte rajčátka, opepřete mletým černým pepřem a zprudka opékejte 4 až 8 minut. Lilky očistěte a nakrájejte na plátky, osolte, opečte na horkém oleji a nechte je okapat. Kolečka cibule namočte do mléka, obalte v mouce a 3 minuty je smažte v rozpáleném oleji. Nechte je kapat, osolte a opepřete.

Slavnostní medailonky
Autor: z knihy Recepty ze života (13) vydavatelství Ringier Slovakia

2. Hovězí medailonky obalte slaninou a převažte nití, aby držely tvar. Opepřete je a v pánvi na rozpáleném oleji je opékejte 4 až 5 minut. Pak je vyjměte, osolte a odložte do tepla.

Slavnostní medailonky
Autor: z knihy Recepty ze života (13) vydavatelství Ringier Slovakia

3. Vysmažený tuk zalijte hovězím vývarem a lžičkou kečupu. Nechte přejít varem, aby se tekutina částečně odpařila. Sejměte z ohně, přimíchejte bílé víno a lžíci másla.

Slavnostní medailonky
Autor: z knihy Recepty ze života (13) vydavatelství Ringier Slovakia

4. Na velký servírovací talíř rozložte rajčátka, opečené lilky, kolečka cibule a půlky pečených brambor. Navrch položte medailonky, přelijte je připravenou šťávou a ozdobte čerstvými bylinkami.

Slavnostní medailonky
Autor: z knihy Recepty ze života (13) vydavatelství Ringier Slovakia

Recept jsme převzali z knihy Recepty ze života (13), Ringier Slovakia

Autor: zpracovala: mif