Budete potřebovat (na 6 porcí):
6 hovězích medailonků ( ze svíčkové)
6 plátků slaniny
4 lžíce másla
12 cherry rajčátek
2 menší lilky
2 cibule
100 mléka
1 šálek hovězího vývaru
1 lžíci kečupu
50 ml bílého vína
6 pečených brambor
hladkou mouku
olej
mletý pepř
sůl
čerstvé bylinky na ozdobu
Postup:
1. V pánvi rozehřejte 3 lžíce másla. Přidejte rajčátka, opepřete mletým černým pepřem a zprudka opékejte 4 až 8 minut. Lilky očistěte a nakrájejte na plátky, osolte, opečte na horkém oleji a nechte je okapat. Kolečka cibule namočte do mléka, obalte v mouce a 3 minuty je smažte v rozpáleném oleji. Nechte je kapat, osolte a opepřete.
2. Hovězí medailonky obalte slaninou a převažte nití, aby držely tvar. Opepřete je a v pánvi na rozpáleném oleji je opékejte 4 až 5 minut. Pak je vyjměte, osolte a odložte do tepla.
3. Vysmažený tuk zalijte hovězím vývarem a lžičkou kečupu. Nechte přejít varem, aby se tekutina částečně odpařila. Sejměte z ohně, přimíchejte bílé víno a lžíci másla.
4. Na velký servírovací talíř rozložte rajčátka, opečené lilky, kolečka cibule a půlky pečených brambor. Navrch položte medailonky, přelijte je připravenou šťávou a ozdobte čerstvými bylinkami.
Recept jsme převzali z knihy Recepty ze života (13), Ringier Slovakia