Bramboračka je česká klasika!
4
/
13
Prohlédnout znovu
Bramboračka je česká klasika!
Připravte si všechny potřebné ingredience...
|
Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
1. Do hrnce dáme máslo a najemno nakrájenou cibuli
|
Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
2. Přidáme kmín a za stálého míchání necháme zesklovatět
|
Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
3. Přidáme mouku, smícháme s máslem a cibulí tak, aby vznikla jíška. Maličko opražíme, ale pozor: Dozlatova, nikoli dohněda.
|
Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
4. Vlijeme kuřecí vývar, metlou ho šleháme dohladka, aby nevznikly hrudky. Vaříme asi půl hodiny.
|
Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
5. Mezitím si připravíme další nádobu. Propláchneme sušené houby, dáme je do studené vody a vaříme asi dvacet minut.
|
Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
6. Do polévky postupně přidáváme celer, petržel, mrkev, vše nakrájené na kousky
|
Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
7. Přidáme též na kousky nakrájené brambory
|
Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
8. Nesmíme zapomenout ani na česnek
|
Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
9. Ochutíme majoránkou, černým pepřem a osolíme
|
Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
10. Vlijeme sušené houby, které jsme předtím přibližně dvacet minut povařili
|
Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
11. A můžeme servírovat, polévka je hotová
|
Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
'Těším se na léto, až budu přidávat na chatě do bramboračky houby čerstvé,' říká šéfkuchař Milan Hořejš.
|
Nedělní Blesk - Tomáš Vrbenský
Francouzská manikúra v novém kabátku: Jak se bude letos nosit?
Darija Pavlovičová modelkou! Po vítězství ve StarDance zazáří na víkendu módy
Chyby, o kterých se nemluví. Tohle květině nikdy nedělejte!
6 nesnesitelných věcí, které dělají Váhy ve vztahu. Zvládnete je tolerovat?
Dívka má nejdelší nohy na světě: Muži se se mnou kvůli mé výšce nechtějí líbat, přiznává
Denní horoskop na čtvrtek 25. 4. 2024: Štíři se musí zaměřit na komunikaci, Berany čeká harmonický den