Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Nosíte tanga? Existuje pádný důvod, proč byste neměla. A zvláště ne v noci!

30. září 2018 | 06:00

Zepředu vypadají jako klasické kalhotky, mezi půlkami hýždí se zužují, takže pod upnutými kalhotami nebo sukní nejsou vidět. Jsou totiž doslova zařezané do zadečku, takže jsou ideální v případě, kdy nechcete, aby někdo odhalil, že kalhotky máte. Existují ale důvody, kvůli kterým odborníci před jejich nošením varují. 

Mužům připadají tanga sexy, a když je na ženách vidí, doslova šílí. Oblíbené jsou i mezi ženami, protože nádherně objímají zadeček. Odborníci pak před jejich nošením varují. Nošení tohoto typu kalhotek totiž může způsobit nepříjemnou infekci.

Látka, která se „zařezává“ mezi hýžďové půlky, se posouvá od konečníku k pochvě, a může tak být zdrojem bakterií. Ty se pak mohou šířit do pochvy a způsobit bakteriální infekci nebo zánět. Navíc se jejich nošením zvyšuje riziko podráždění, takže hrozí vyrážky a různé škrábance.

Gynekologové doporučují, aby ženy nenosily tanga každý den. Vanessa Mackay, mluvčí britské gynekologické asociace, navrhuje, aby ženy během dne nosily raději klasické bavlněné spodní prádlo, které snižuje riziko vzniku infekce.

„Váš rozkrok potřebuje bavlnu, syntetické prádlo zvyšuje vlhkost v oblasti pochvy, protože není prodyšné,“ varuje. Pokud je více vlhkosti, existuje i větší riziko vzniku bakteriálních a kvasinkových infekcí. Gynekoložka Donnice Moore z New Jersey zase říká: „Není dobré zavírat dámskou část. I pochva potřebuje vzduch.“

Nejhorší, co můžete pro svou pochvu udělat, je nošení tang ze syntetických materiálů i během noci. Lycra a krajka sice vypadají hezky a sexy, ale mohou dráždit pokožku kolem vaší vaginy. Pozor by si měly dávat hlavně ženy v menopauze, protože jejich kůže je náchylnější k podráždění a tření.

 

 

 

Autor: aši
Video se připravuje ...