Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Veronika Arichteva: Dítě bych chtěla, ale těhotenství je svazující

26. září 2018 | 06:00

Herečka Veronika Arichteva (32) se na obrazovkách České televize aktuálně objevuje v seriálu První republika a získala si díky němu velkou oblibu. Za pár týdnů bude také bojovat nejen se svými kolegy, ale hlavně sama se sebou v pořadu StarDance. Popovídala si se mnou o seriálu, přípravách na tanec i svém soukromí.

Jak jste si užila léto?
Myslela jsem si, že potom, co dotočím První republiku, budu mít chvíli volno, ale všechno jsem si pěkně hrnula před sebou, a tak jsem se skoro nezastavila. Jediné volno byl týden s manželem na dovolené.

Jak probíhalo natáčení a co čeká vaši postavu – Magdalenu?
Magdalena zase naváže vztah s Vladimírem, se svou životní láskou, ale jak to dopadne, to nemohu prozradit. Je super, že po druhé sérii, kde měla Magdalena spíš tu byznys linku příběhu, ve trojce je zase vedle byznysu i love story.

Objevují se i nové prvky jako box a swing. Box jste si asi nevyzkoušela, co swing?
Adam Mišík a Vláďa Polívka říkali někde v rozhovoru, jak měli několikatýdenní kurz boxu s Rosťou Osičkou. My jsme na ty tančící scény dostali dvě hodiny, to mi přišlo trochu nefér. Moc jsem se toho nenaučila, takže kamera mě zabírala spíš od pasu nahoru, a pokud tam budou něčí nohy, tak to nebudou moje.

Je vidět výrazný posun v módních trendech?
Kostýmy dělala opět výtvarnice Míša Horáčková, takže je to v podstatě pořád ve stejném duchu. Magdalena nosí kalhotové kostýmy, aby byla vidět její emancipovanost. Obrazů, kde má šaty nebo sukni, není mnoho, ale myslím, že to krásně dotváří její charakteristiku.

Vyzkoušela jste si něco nového, co jste ještě předtím nezkoušela?
Byla jsem na boxu, kam bych asi normálně nešla. Na některé ženy to může působit sexy, protože jak Adam, tak Vladimír jsou pěkní chlapi, a když tam byli do půl těla, vypadalo to hezky, ale přiznám se, že pohled na to, jak se někdo mlátí, mi není příjemný, i když to bylo samozřejmě hrané. Rosťa Osička nás v říjnu pozval na zápas, tak se tam asi půjdu podívat, ale jestli tam vydržím, to tedy nemohu slíbit. Je to rozhodně jinak zajímavé vidět.

S manželem úzce spolupracujete. Kritizujete se doma navzájem?
Můj manžel je režisér, který moc nechválí, to se o něm ví a mám pocit, že mě vůbec. Trochu s tím válčím, protože je mi jasné, že mě nechce chválit na place, ale aspoň doma by mohl utrousit slovíčko, ale ono ne! Není to tak, že bych chválu vyžadovala, ale pokud dlouhodobě na něčem spolupracujeme, tak bych třeba chtěla slyšet: “Tohle se ti nepovedlo, ale tady to bylo dobré!“ Trošku mi to chybí, ale jinak jsme si na sebe zvykli a vyjasnili jsme si, kdo šéfuje a kdo ne, a jsme krásně sehraný tým.

Vidíte to tedy jako plus, nebo minus?
Asi to takhle neberu. Jsem hrozná trémistka, takže to, že tam je, je asi lepší, že jsem uvolněnější, protože mě zná a zná moje herecké mantinely. A zároveň je fajn, že si o tom můžeme doma popovídat. Nevýhoda je, že si lidi myslí, že točím už jen se svým manželem, což taky není pravda.

Vidíte, že by mohlo být ještě další pokračování seriálu?
Slyšela jsem, že by se na jaře mohla začít točit další série. Jestli já tam budu, nebo nebudu, nevím.

Myslíte si, že ten potenciál na další série tam je, že to nebude vyždímané?
Co se témat týče, tak potenciál je tam obrovský, speciálně když se hýbeme směrem k válce, což už teď začíná. Je to neskutečně zajímavé. Otázkou je, jestli to bude bavit i diváky, ale tohle není seriál jako Ulice nebo Ordinace, čímž je tedy samozřejmě nechci nijak shazovat. Tenhle seriál je na pár měsíců v roce a pak se čeká na další pokračování. Je také krásně zpracovaný a myslím si, že lidi bude bavit i nadále.

Vy s manželem letos slavíte pět let od svatby. Jaká bude oslava?
My jezdíme každý rok do hotelu, kde jsme se brali, na oběd nebo večeři. Nijak extra to neprožíváme, že bychom si dávali dárky nebo tak. Jsme moc rádi, že nám to klape, že se máme. Možná ještě něco romantického vymyslím.

Děláte si takhle romantická randíčka často, abyste udrželi tu jiskřičku ve vztahu?
Moc rádi chodíme na rande, třeba do kina nebo na večeři. Když jdeme na večeři, tak se nejdeme jen tak najíst, je to vždycky v duchu rande, aby bylo jasné, že je to jen náš čas. Mám hroznou výhodu v tom, že si skvěle rozumíme a hodně si povídáme. Nevím, jestli je to tím, že jsme ve stejné branži, ale mám kolem sebe lidi, kteří si tolik nepovídají. To, že spolu dokážeme komunikovat, pokládám za jednu z nejdůležitějších věcí v našem vztahu.

Co máte na manželovi nejraději?
Když to vezmu povrchně a vizuálně, tak jsou to oči a vlasy. Je skvělé, že se s ním nenudím. Jsem ráda, že mi občas dovolí mít ve vztahu trochu navrch, a také se mi líbí to, že nemá žádné mindráky, a tím pádem ani potřebu si někde na někom něco dokazovat. Občas chlapi po čtyřicítce chytají takovou tu druhou nebo třetí mízu a začnou blbnout, on to má v hlavě srovnané a blbosti dělat nepotřebuje.

Co si myslíte, že má on nejraději na vás?
Já doufám, že humor, i když máme každý trochu jiný, ale snad už si zvykl za tu dobu. Také to, že jsem trochu prdlá. Občas se mě ptá, kdy už přestanu být tak infantilní, ale já mu odpovídám, že nikdy, že budu vždycky trochu blázen. On je takový spíš klidný typ a já zase trochu blázen, takže se nám to pěkně vyrovnává. A také doufám, že na mně má rád to, že jsem normální holka, empatická a sociálně založená. Že problémy druhých řeším a nepřehlížím.

Tak tu "prdlost" dost vybijete s kamarádkami – zpěvačkou Martinou Pártlovou a herečkou Nikol Štíbrovou. Máte s vaším projektem 3v1 nějaké nové plány?
Točíme zase videa, jsme v Evropě 2 a budeme tam další rok. Začínáme moderovat, čehož jsme se trochu bály, neměly jsme na to koule, protože jsme měly strach, že to nedáme, ale dokud to člověk nezkusí, tak neví. Takže do toho jdeme. Až nám to přestane jít nebo nás to nebude bavit, tak zase vymyslíme něco nového. Jsme jako kamarádky úžasně sehrané a skvěle nám to funguje. A vždycky se budeme vídat a kamarádit a doufám, že život budeme trávit společně.

Naposledy, když jsme spolu mluvily, tak jsem u vás nezaznamenala touhu být maminkou. Zmínila jste manželovu čtyřicítku – není tam tlak třeba z jeho strany?
Myslím si, že okolí má spíš dojem, že bychom měli. Já samozřejmě chci mít dítě, nedovedu si představit, že nebudu mít dítě. Ale je kolem spousta zajímavých projektů, kterých se nechci vzdát. Vím, že to pak půjde i s dítětem, ale to těhotenství je takové svazující. Teď zase bude StarDance. Nechci samozřejmě čekat tak dlouho, až už by to nešlo nebo by byl s otěhotněním problém. Uvědomuji si, že je mi dvaatřicet, a nechci už dlouho čekat, ale zatím nás víc táhne práce.

Teď tedy ještě ke StarDance. Swing za dvě hodiny byl problém, jak jste tedy na tom s tancem a choreografiemi?
Velmi špatně, absolutně neumím tančit. Proto jsem do toho také šla, protože je to výzva a jsem člověk, který má výzvy rád. Řekla jsem si, že to musím aspoň zkusit. Nemyslím si, že budu patřit k těm, kteří budou oslňovat svými tanečními výkony, ale spíš budu bavit sebe a svého tanečníka Michala Necpála. A samozřejmě teď vůbec nespím, protože kdykoli si na to vzpomenu, tak je mi špatně a dvě hodiny se v posteli uklidňuji. Bude to strašný stres a možná i proto do toho jdu, protože už nemůže být v té mé branži většího pekla než být v přímém přenosu a prezentovat se s něčím, na co člověk nemá moc talent. Jak už jsem říkala, jsem trémistka a občas mě to v práci limituje, ale myslím si, že pokud dám tohle, tak už potom všechno budu dělat s mnohem menší trémou, protože při vzpomínce na to peklo to bude procházka růžovým sadem.

Takže jste si to peklo cíleně naordinovala?
Ano a jsem ráda, protože StarDance je jeden z mála pořadů, které jsou super, a je to taková prestiž v něm vystupovat. Sleduji ho od začátku a vždycky jsem si snila o tom, že mi někdo zavolá, ale myslela jsem si, že se to nestane. A je to tu, takže pozor na to, co si člověk přeje, protože se to plní!

Jak daleko si myslíte, že se dostanete?
Jako dotančím? I když o tanci v mém případě asi nemůže být moc řeč. Michal Necpál neměl moc štěstí na partnerky, protože vždycky brzy vypadl, a přitom je geniální tanečník a zasloužil by si, aby se dostal co nejdál, a teď dostal mě. Kvůli němu bych si přála chvíli vydržet, ale já sama budu ráda, když zvládnu pár prvních kol. Nechtěla bych být ta, která vypadne hned první.

 

 

Video se připravuje ...