Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Režisér První republiky prozradil, kdo bude hlavní hrdina a kdy bude třetí série

Video se připravuje ...
Režisér První republiky: Jaroslav bude ústřední postavou a plánuje se třetí série
VIDEO: Igor Hellebrandt / BPŽ
18. února 2017 | 06:00

Do povědomí diváků se dostal už v roce 2006, kdy režíroval seriál Horákovi. Ten největší úspěch ho ale teprve čekal. Zhruba o tři roky později pod jeho taktovkou vznikla první série retro seriálu Vyprávěj, který sklidil obrovský úspěch. Seriály odehrávající se v minulosti jsou zřejmě jeho parketa, protože První republika je opravdu mistrovské dílo. Režisér s bulharskými kořeny Biser A. Arichtev je zkrátka ve svém oboru třída!

Fanoušci seriálu První republika se konečně dočkají pokračování, a tak jsme během natáčení scén z nočního klubu Ladylike vyzpovídali režiséra Bisera Arichteva, na co se vlastně můžeme v druhé sérii těšit.

Dnes máme speciální příležitost být u natáčení pokračování První republiky. Prozraďte nám: které scény se dnes připravují?

Zachytili jste nás v podniku, kterému říkáme Ladylike. To je zábavní podnik, ve kterém se rádi scházejí naši hrdinové. Dělají tu obchodní rozhovory, chodí se sem bavit a také sem chodí "za holkama".

Kolik materiálu dnes stihnete natočit?

Dnes natočíme zhruba osm minut. Celkem tady strávíme pět dnů a během těch natočíme všechny scény z tohoto prostředí do všech dílů v celém seriálu.

V druhé sérii má být ústřední postavou Jaroslav v podání Jiřího Vyorálka. Je to tak?

Ano, Jaroslav se vrací z vězení a snaží se rehabilitovat rodinu. Chce napravit vše, co jim svým činem způsobil. Zároveň chce rozšířit podnik, chce ukázat, že je dobrý obchodník, a dokázat všem, že rodina Valentových je dobrou rodinou na úrovni.

Jaroslavovi přebral ženu jeho bratr Vladimír. Čeká ho nová láska, nebo se bude věnovat jen byznysu?

Jaroslava samozřejmě čeká nový vztah. Osudová žena mu vstoupí do života hodně nečekaně. Má na něj však dobrý vliv, protože mu během poměrně krátké chvíle převrátí hodnoty, se kterými Jaroslav do příběhu vstupuje. Chce být tvrdý obchodník, ale nová láska mu ukáže, že rodina je v životě to nejdůležitější.

Video se připravuje ...
Podívejte se, jak se natáčí druhá část První republiky. Byli jsme u toho! • VIDEO: Igor Hellebrandt / BPŽ

Na jaké nové tváře se můžeme těšit?

Z mužů uvidíte nově Standu Majera, který hraje německého obchodníka a velkého rivala Jaroslava. Další novou tváří je Vláďa Polívka, který hraje důstojníka, takže se většinu času pohybuje v uniformě. Myslím, že mu to hodně sekne (smích). Také jsme mu trošku změnili vizáž, takže bude vypadat jinak, než jsou diváci zvyklí.

A z ženských postav?

Výraznou roli v celém ději bude mít Kristýna Liška Boková, která je právě tou osudovou ženou Jaroslava. Sestry Irenka a Eliška po necelých deseti letech samozřejmě vyrostly, a tak je v pokračování interpretují Anička Fialová a Brigita Cmuntová. Nesmím zapomenout ani na Jitku Schneiderovou, která nahrazuje těhotnou Vlastinu Svátkovou v roli Goldy, nebo Vandu Chaloupkovou v roli společnice jednoho z hlavních hrdinů.

A teď to nejdůležitější: Kdy uvidíme První republiku na televizních obrazovkách?

Novou sérii jsme začali vyrábět v létě 2016 a na začátku letošního léta budeme mít hotovo. Takže podle plánů by Česká televize mohla nové díly začít vysílat během letošního podzimu.

A co třetí série?

Tu musíme natočit, takže to bude zhruba zase rok trvat.

Video se připravuje ...