Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Návrhářka Alena Wilson: Nešiju pro velikost 34, chci vyzdvihnout křivky!

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič/bpž
14. června 2018 | 06:00

Návrhářka Alena Wilson představila novou módní kolekci. Pokud ji ještě neznáte, pak vás jistě bude zajímat, že její modely obléká i několik celebrit – například Miluše Bittnerová, Adéla Gondíková nebo Daniela Šinkorová. Alena Wilson ale neobléká jen nádherné ženy s dokonalou postavou. To jasně dokázala, když na předváděcí molo poslala i svou maminku, aby ukázala, že ženy jsou krásné v každém věku a s jakoukoli postavou.

 

Už z vás spadla trochu nervozita z přehlídky?
Musím říct, že už trošku ano, ale protože to je opravdu velká akce, tak to pro mě bylo náročné nejen psychicky, ale i fyzicky.

Jak dlouho se na takovou akci připravujete?
Byly to dva měsíce intenzivní práce. A pak je za čtyřicet minut hotovo.

Vaše modelky jsou všech věkových kategorií a všechny hezké – je to účel, ukázat, že žena je krásná v každém věku?
To je moje filozofie. Na všech přehlídkách používám profesionální modelky, protože jich je potřeba, umí svou práci dokonale, klobouk dolů, protože to rozhodně není nic lehkého. Mezi ně ale vždycky zamíchám také reálné ženy a herečky. Každá má nějaký svůj příběh, charizma a přehlídce to dodává skvělou energii. Ukazuje to jasně, že ženy jsou nádherné v každém věku a s jakýmkoli typem postavy.

Předváděla dokonce i vaše maminka. Byla to vaše iniciativa, nebo jste ji musela přemlouvat?
Samozřejmě jsem ji musela přesvědčit. Není to poprvé, co pro mě šla, ale pokaždé je z toho ve stresu. Maminka je pro mě ohromným vzorem. Má neuvěřitelnou energii na to, jak je malinká. Ona je tou ženou, která ukazuje, že i ve vyzrálém věku jsou ženy nádherné a mají toho stále ještě spoustu co ukázat a dát.

Co vám maminka do života dala?
Strašně moc, mám úžasnou maminku. Musím říct, že mě v tomhle Pánbůh podaroval. Mám od ní obrovskou energii – je ten typ, který jí má asi za dvacet lidí, takže někdy je s ní těžké vydržet. Vždycky jsem od ní měla podporu a lásku, a protože je to paní učitelka, tak také organizovanost.

Jak byste popsala svou kolekci? Čím je výjimečná?
Chtěla jsem, aby byla hodně romantická a dámy se v ní cítily žensky. Ve všech svých modelech zdůrazňuji ženské křivky, protože jsou nádherné, takže se to samozřejmě odrazilo i v téhle kolekci. Nedávno jsem jela do Paříže a ta mě hodně inspirovala. Moje kolekce je přesně taková, jakou bych si sbalila do kufru na romantický víkend v Paříži.

Jak těžké je se u nás proslavit?
Je to hodně práce. Když to člověk dělá opravdu poctivě a s vášní, tak to jde. Kdybych ale neměla svého manžela a rodiče, tak kdo ví. Díky mému specifickému stylu, který ženám sedí, to vyšlo a jsem tomu ráda.

Jak byste popsala ženu, pro kterou navrhujete?
Když tvořím modely, představuji si zákaznici a to, jak skvěle bude vypadat, jak šaty vyzdvihnou její přednosti. Myslím u toho i na sebe, protože to beru i ze svého pohledu, co by mně vyhovovalo, protože nejsem modelka velikosti třicet čtyři. Dokážu se tak do svých zákaznic vžít.

Co je pro vás nejdůležitější, když se setkáte se svou klientkou?
Ona sama. Jakmile vejde do dveří, už ji začínám analyzovat. Chci se o ní dozvědět co nejvíc věcí, jelikož mi to velice pomáhá při práci. Potřebuji vědět, co má ráda a co ne, a musím říct, že ženy jsou v dnešní době hrozně zakomplexované. Když se jich zeptám, co na sobě nemají rády, dokážou mi vyjmenovat i dvacet věcí, ale pokud mají říct jednu věc, kterou na sobě mají rády, tak třeba minutu mlčí. To je katastrofa! Všechno jsou to nádherné ženy a já doufám, že moje móda jim pomáhá cítit se žensky a krásně.

Video se připravuje ...