Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Větší ňadra, boky nebo bříško? Víme, které šaty vám budou slušet!

13. června 2018 | 06:00

Šaty snad nechybějí ve skříni žádné ženě. Ať už jste jejich milovnice nebo je nosíte jen pro některé příležitosti, měly by vám perfektně sedět. Zkuste si proto vybrat šaty podle své postavy!

Šaty jsou nesmrtelnou záležitostí, a obzvlášť teď v létě na ně nedáme dopustit. Všem postavám bude slušet áčkový střih šatů. Ve velké výhodě jsou opět ženy s postavou typu přesýpacích hodin, které si mohou dovolit jakékoliv střihy, zejména pak ty, které zdůrazní jejich pas.

Ženy, které mají problémy v oblasti břicha, odpovídají postavě typu jablko. Přesně od těchto partií by měly tedy odvést pozornost. Jak? Opticky zeštíhlí výstřihy do V a tmavší barvy v horní části šatů.

Kate ví, že véčkové výstřihy opticky zeštíhlují.
Autor: profimedia.cz

Pokud máte chlapeckou postavu, potřebujete vytvarovat křivky. Volte proto šaty, které zdůrazňují pas. Sukně by měla být volnější, bát se nemusíte volánků či jiných ženských prvků.

Dominujete-li výraznějším pozadím, širokými boky a silnějšími stehny, máte postavu typu trojúhelník. V takovém případě se zaměřte na vršek šatů. Slušet vám budou hluboké výstřihy nebo zdobení v oblasti dekoltu. Sukně volte takového střihu, aby nepřidával na objemu.

Beyoncé ujíždí na úzkých střizích. Tentokrát však zvolila volnější sukni a skryla tak své větší pozadí.
Autor: profimedia.cz

Postava typu obráceného trojúhelníku má opačný problém: příliš objemnou hruď. Důležité je upozornit na své nohy. Kratší šaty nebo sexy rozparky vám budou slušet, jen nevolte příliš velké výstřihy, celek by pak vypadal vulgárně.

Kate Upton zvolila kratší šaty, vršek má však zahalenější.
Autor: profimedia.cz

Prohlédněte si fotogalerii slavných žen a šatů vhodných pro vaši postavu:

Jaké šaty vám nesmějí ve skříni chybět? Podívejte se na video:
Video se připravuje ...
 • VIDEO: Adam Balažovič

Autor: Markéta Tošnarová