Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nejen Ashley Graham je podle módního diktátu tlustá! Kdo je další?

18. března 2016 | 06:00

O velké pozdvižení se postaraly dvě americké televizní stanice, které odmítly vysílat reklamu módní značky Lane Bryant, ve které účinkují ženy s oblými křivkami v čele se světoznámou plus size modelkou Ashley Graham. Nejen ona byla nařčena z toho, že je příliš tlustá. Kterým dalším slavným ženám se to stalo?

Plus size modelka s velikostí 44 Ashley Graham jde na dračku. Fotí a točí jednu reklamu za druhou a stala se hlavní hvězdou amerického časopisu Sports Illustrated. Jedním z jejích projektů byla i reklama na spodní prádlo pro značku Lane Bryant. Cílem kampaně bylo podpořit ženy, které nemají dokonalé modelkovské míry. Televizním stanicím ABC a NBC se však reklama plná nahoty a ženských křivek nelíbila, a proto ji zakázaly. Modelka s bujným poprsím, kyprými boky a macatým zadečkem se však naučila mít své tělo ráda a za své křivky se rozhodně nestydí. Naopak se snaží i ostatním ženám dodat sebevědomí a naučit je mít se ráda. Ze zlých jazyků si krásná Ashley vůbec nic nedělá.

I další oblíbená plus size modelka Candice Huffine, která se stala první kyprou ženou pózující pro kalendář Pirelli, se setkala s negativními ohlasy. Podle některých nemá s modelkou nic společného a svými křivkami propaguje obezitu. Pomyslná hranice mezi normálními křivkami a nadváhou je pravděpodobně pro některé "odborníky" velmi tenká.

Kim a spol.

S neustálou kritikou své postavy se setkávají i další slavné ženy. Naposledy se do hledáčku médií ovlivněného módním diktátem dostala hvězdička Kim Kardashian, která se vyfotila v zrcadle úplně nahá. Světem okamžitě proběhlo několik parodií. Většina z nich si utahovala především z jejích ženských křivek, které bývají často terčem posměchu i hlavním tématem bulvárních médií.

Kim Kardashian si nahou fotkou pořádně zavařila.
Autor: Instagram.com

I zpěvačky Beyoncé a Jennifer Lopez se velmi často setkávají s narážkami na své ženské křivky. Především tehdy, když přiberou nějaké to kilo navíc, které je v odvážných kostýmech poměrně patrné. Rozhodně však nikoho nepohoršují!

My v redakci jsme příznivkyněmi zdravého životního stylu, ale nic se nemá přehánět. Prsaté holky s oblými boky a větším zadečkem se nám líbí mnohem víc než nezdravě vypadající vychrtliny. Nehledě na to, že plus size modelky se rozhodně necpou od rána do večera hamburgery a neleží na gauči. Česká plus size modelka Bára Bartáková, která sklízí velké úspěchy i ve světě, mi jednou prozradila, že i modelky s větší konfekční velikostí musí jíst zdravě a sportovat. Takže zapomeňte na předsudky a naučte se mít rády svá i ostatní těla bez ohledu na to, jestli splňují "módní normy", nebo naopak.

Sledujte i další novinky ze světa českých i zahraničních celebrit!